Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We blijven een kans maken op de eindronde”

Rupel Boom omzeilt lastige klip

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het gisteren met 01 in Grimbergen. Jonas Laureys lukte kort na rust het enige doelpunt uit de partij.

“Het was een verdiende overwinnin­g en de score had gerust heel wat hoger kunnen oplopen”, aldus speler van Rupel Boom Urbain Spaenhoven.

“Aan de rust had het al 0-2 of 0-3 kunnen staan, maar we sprongen te kwistig met onze kansen om. Kort na de pauze was het dan toch raak en van dan af zijn we de partij rustig beginnen te controlere­n. De overwinnin­g is nooit echt in gevaar geweest.”

Zes spelers stonden op één kaart van schorsing maar iedereen kwam ongeschond­en uit de strijd.

“Niemand wil de derby tegen Berchem missen. Dat is een echte topper. Je merkte dat de spelers geen risico's durfden te nemen uit angst voor die fatale derde gele kaart. Uiteindeli­jk werd alleen Lodders geslachtof­ferd. Hij staat nu eveneens op één kaart van schorsing.”

Als de derby tegen Berchem vrij pittig wordt, is het niet ondenkbaar dat de halve ploeg van Boom op de strafbank zit.

“Dat is dan maar zo. We hebben wel nog wat achter de hand. Jongens als Hens, Vogels, Trompet en Cornelisse­ns hebben al bewezen dat we op hen kunnen rekenen. Zij kunnen perfect ingepast worden zonder dat we aan kwaliteit inboeten.”

De lichtpanne

In de stand doet Boom een uitstekend­e zaak.

“De andere resultaten vallen inder- daad goed mee. We komen nu op de vierde plaats terecht en zelfs Spouwen-Mopertinge­n is nog niet helemaal buiten bereik. Als we zo voortdoen, gaan we tot het einde in de running blijven voor de tickets voor de eindronde. Daarom is het dubbel jammer dat we ook in beroep de drie punten aan Duffel moeten laten voor die match met de lichtpanne.”

“Sommige mensen zullen zeggen dat ik daar nu al genoeg over geklaagd heb, maar ik zal hen moeten teleurstel­len. Ik ga op diezelfde nagel blijven kloppen tot het einde van het seizoen, want het blijft een ongeloofli­jk onrecht. Gelukkig kom je elkaar in het voetbal geregeld terug tegen. Duffel heeft hier nog een rekening open staan en die zullen we vroeg of laat wel eens vereffenen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium