Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Noem me een angsthaas, maar ik kijk naar onder en”

Roy Van der Linden doorbreekt reeks zonder zeges

- STEVEN ROSIERS

Na vijf wedstrijde­n zonder zege heeft Hoogstrate­n tegen Overijse een bijzonder deugddoend­e 52 overwinnin­g geboekt. Roy Van der Linden was goed voor twee doelpunten en een assist. “We hebben goed gevoetbald”, glunderde de matchwinna­ar.

De wedstrijd begon nochtans dramatisch voor ‘de Rooikens’. Benazzi mocht al te makkelijk de linkerflan­k afdweilen en voorzetten terwijl Van Hoof te ver stond van Charlier, waardoor die al na twee minuten de 0-1 kon binnenkopp­en. Het was al de derde thuismatch op rij waarin Hoogstrate­n binnen de vijf minuten op een 0-1 achterstan­d komt. Eerder gebeurde dat ook tegen Berchem en Thes. “Als je 1 op 15 hebt gehaald en je komt na twee minuten alweer 0-1 achter, dan is dat toch even moeilijk”, reageerde Roy Van der Linden. “Maar als je dat dan op deze manier kunt rechtzette­n, wil dat toch zeggen dat de mentalitei­t goed is.”

De reactie van Hoogstrate­n mocht inderdaad gezien worden. Via één doelpunt van Van de Vreede en twee van Van der Linden stond het bij de pauze al 3-1, en met iets meer geluk hadden ze allebei nog een doelpunt extra kunnen scoren. Toen Gessner kort na de pauze de 4-1 scoorde en Fockaert dicht bij de 5-1 kwam, waren alle twijfels verdwenen. Toch kon Overijse milderen tot 4-2 en zelfs de 4-3 hing in de lucht. “Ik weet niet wat dat is, maar het is dit seizoen al vaker gebeurd dat we die match dan toch weer uit handen geven. Bij een 4-1 voorsprong zou je die match moeten kunnen uitspelen, maar dat is ons blijkbaar niet gegund en we kwamen plots allemaal een stapje te laat. Maar goed, dat mag onze prestatie van vandaag niet ondersneeu­wen. We heb- ben goed gevoetbald en enkele mooie aanvallen in mekaar gestoken. Steven scoort, ik scoor, Hamid valt in en scoort. Dat is toch allemaal positief.”

“Dit was in ieder geval een belangrijk­e overwinnin­g. Noem me een angsthaas, maar ik kijk veelal naar onderen. Het zit allemaal immers heel dicht op mekaar. Uit deze zege kunnen we weer vertrouwen putten zodat we er in de laatste zes matchen vol tegenaan kunnen gaan. Hopelijk kunnen we nog veel punten pakken.”

 ?? FOTO KOEN
FASSEUR ?? Anthony Benazzi met Vincent Van Hoof (Hoogsraten).
FOTO KOEN FASSEUR Anthony Benazzi met Vincent Van Hoof (Hoogsraten).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium