Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beseffen dat eindronde nu het doel wordt”

- STIJN DRUANT

City Pirates mag na een 11 gelijkspel tegen leider Turnhout wellicht definitief een kruis maken over de titel. Nochtans zag het er goed uit voor de Merksemnar­en, die vroeg rood zagen bij de Kempenaars en zelf via Jess Daas op voorsprong klommen. Maar de koploper prikte nog tegen.

City Piratescoa­ch Yves Van Heurck had lichte kopzorgen voor het bezoek van de schijnbaar ongenaakba­re leider uit Turnhout. Geen Mike Seifferman­n en Tristan Dermaut, dat scheelt toch een slok op de borrel. De verdediger zit drie speeldagen geschorst aan de kant na rood in Diegem, de topschutte­r alleen dit weekend. Maar als Merksem nog een (water)kans op de titel wilde maken, dan moesten de Kempenaars voor de bijl.

Van Heurck gooide dan maar Jess Daas nog eens van in het begin in de strijd. De aanvaller beleefde geen geweldig seizoen en was veelal invaller. “Natuurlijk deed het deugd om nog eens te starten, want het was wel erg lang geleden”, zei Daas, die Merksem straks na een seizoen alweer verlaat. “Ik speelde als tweede spits in een 4-4-2, in de plaats van Dermaut, dus dat was wel mijn ding. De coach vond ook dat ik het goed deed. Maar ook als ploeg begonnen we uitstekend.”

“En al snel konden we tegen tien man spelen nadat El Jattari werd gehaakt en we een strafschop kregen. Terecht, zonder meer. Al- leen jammer dat we die misten. Zeer spijtig zelfs, want misschien was dat wel hét moment om echt vertrokken te zijn”, dacht de aanvaller.

“We bleven rustig voetballen en ons spel spelen, alleen maakten we de kansen niet af”, keek Daas ook in eigen boezem. “Misschien misten we Dermaut wel, ja. Maar vergeet ook niet dat Horsten ( de

doelman van Turnhout, red.) een schitteren­de wedstrijd speelde. Meer zelfs: ik vond hem de man van de wedstrijd”, zei de spits, die ook na de rust mogelijkhe­den zag.

“We begonnen vooral scherp en zetten fel druk. Die 1-0 viel dan ook, alleen jammer dat het al even snel 1-1 werd. Toen zakte de moed ons wel wat in de schoenen, want het was alweer vanaf nul beginnen”, jammerde Daas, die een gemiste kans op een eventuele titel zag.

“We wisten dat we moesten winnen en dat een gelijkspel niet genoeg zou zijn. De titel? Tja, die is nu bijna zeker helemaal weg, zeker omdat we op zeven punten blijven hangen en nog maar zes wedstrijde­n voor de boeg hebben. Een gemiste kans, dat kan je wel stellen. Nu moeten we rustig blijven, vooral thuis blijven winnen en vol voor die derde periode gaan. De kopjes hingen laag na die 1-1, vooral omdat we van al die kansen er maar eentje wisten te benutten. Dat is inderdaad heel on-Merksems. De titel was al moeilijk, maar nu is er het besef dat de eindronde hét doel moet zijn."

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De strafschop­fout van Turnhoutsp­eler Kevin Eyeson op Mohamed El Jattari. Eyeson werd uitgeslote­n waardoor City Pirates meer dan een uur tegen tien Turnhouten­aars mocht spelen.
FOTO KOEN FASSEUR De strafschop­fout van Turnhoutsp­eler Kevin Eyeson op Mohamed El Jattari. Eyeson werd uitgeslote­n waardoor City Pirates meer dan een uur tegen tien Turnhouten­aars mocht spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium