Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het moet gewoon eens meezitten”

Jef Luyten ziet Nijlen voor derde week op rij niet scoren

-

Voor de derde week op rij speelde Nijlen 00. Tegen SintLenaar­ts werd het een match met enkele goede kansen voor Nijlen, maar opnieuw werd er dus niet gescoord. Toch was Jef Luyten niet echt ontevreden.

“Tja, 0-0 is een uitslag waarmee je alle kanten uitkan”, begint Luyten. “Enerzijds ben ik tevreden omdat we niet verloren tegen een ploeg uit de top drie en opnieuw geen doelpunt slikten. Anderzijds is het jammer dat we niet verder kwamen dan een gelijkspel. Ons matchbegin was echt wel sterk, met enkele kleine kansjes. Ook in het slot van de match waren we beter, met die kopbal van De Cnaep net naast en de doelman die mijn schot nog in hoekschop kon keren. Als er een ploeg verdiende te winnen, waren wij het. Daarom ben ik ook wel een beetje ontgoochel­d.”

Drie weken na elkaar kon Nijlen nu al niet scoren. “Daar kan je niet omheen. De spitsen werken nochtans erg hard, maar het moet gewoon eens meezitten. Ik denk dat als we eens drie of vier keer scoren, dat we dan op dat vlak ook echt vertrokken zijn. Want dan stijgt het vertrouwen van onze spitsen en dat is alleen bevorderli­jk voor de productivi­teit.”

Door die 3 op 9 dreigt Nijlen een eindklasse­ring in de top vijf kwijt te spelen. “Eerlijk? Daar ben ik totaal niet mee bezig. Onze doelstelli­ng voor het seizoen was om het behoud te verzekeren en dat hebben we met verve gedaan. Niet dat we dan op onze lauweren moeten gaan rusten. We hebben altijd bovenaan meegedraai­d en daarom zou het jammer zijn moesten we op het einde van het seizoen die vijfde plaats uit handen geven. We gaan er uiteraard alles aan doen om het seizoen in schoonheid te eindigen. Want al bij al was het een mooi seizoen, dankzij onze heel sterke start. De komende weken moeten we nog allemaal ploegen bekampen uit de top van het klassement. Dat wordt niet makkelijk, maar we hebben het dus nog wel zelf in de hand om nog enkele plaatsen te stijgen in het klassement.”

Luyten is tot hiertoe zeer tevreden over zijn eigen seizoen, hoewel er toch nog één ding wringt: “Ik stond bijna alle matchen in de basis en legde ook wel goede prestaties op de mat. De voorbije weken speelde ik meer in het middenveld, zodat ik me ook al eens aanvallend kon uitleven. Want in onze ploeg heeft elke speler al gescoord, behalve ik ( lacht). En daar wil ik toch nog veranderin­g in brengen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jef Luyten (blauw) controleer­t de bal. Pieter Fasseur van SintLenaar­ts komt te laat.
FOTO KOEN FASSEUR Jef Luyten (blauw) controleer­t de bal. Pieter Fasseur van SintLenaar­ts komt te laat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium