Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een gelijkspel is een t erechte uitslag”

-

Voor Yannick Verlinden van Sint-Lenaarts was de match op Nijlen toch wel speciaal. Als geboren Nijlenaar was het nog maar de tweede keer dat hij op Nijlen kwam spelen en de eerste keer dat hij punten liet liggen tegen blauw-wit. “Ik denk dat dit gelijkspel een terechte uitslag was”, begint Verlinden. “Het spel ging goed op en af en we hebben laten zien dat we niet naar Nijlen waren gekomen om ons in te graven. De twee minste gepasseerd­e verdedigin­gen speelden tegen elkaar en dat zag je ook wel: er vielen niet echt veel kansen te noteren. Met dat punt ben ik dan ook niet ontevreden, hoewel we naar hier waren gekomen om te winnen.”

Sint-Lenaarts staat ook na deze speeldag nog derde in het klassement, maar daar kijkt Verlinden niet meer naar. “Door de eerste periodetit­el te pakken, zijn we al zeker van de eindronde. Dat wil niet zeggen dat we er nu eindeseizo­ensmatchen van gaan maken, want de club ziet die eindronde meer als een extraatje. Ze zou die ook graag winnen. Daarom is het zaak om in vorm te blijven tegen het moment dat de eindronde eraan komt. We moeten ook proberen om Turnhout nog wat onder druk te houden, hoewel niemand van ons er mee bezig is om kampioen te worden. Dat was voor het seizoen de ambitie ook niet.”

Voor Verlinden zijn het de laatste matchen bij Sint-Lenaarts, volgend seizoen speelt hij voor FC Duffel. “Dat wordt weer een stap hogerop, maar ik wil me tot de laatste dag blijven inzetten voor Sint-Lenaarts. Dat lijkt me niet meer dan normaal. Daarom vond ik het ook jammer dat ik in mijn dorp voor het eerst puntenverl­ies leed tegen Nijlen, de vorige drie matchen won ik telkens. Hoewel ik hier als zesjarige maar een seizoen speelde, blijft het toch een speciale match.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium