Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zullen nu nog erg lange weken worden”

- JOHAN PEETERS

In de eerste helft kon een strijdend Zwijndrech­t zijn voet nog naast die van leider Ternesse zetten, maar na de pauze werd het gigantisch­e kwaliteits­verschil tussen beide ploegen gerespecte­erd. Degradatie wenkt voor Zwijndrech­t, terwijl Ternesse de titel stilaan kan ruiken.

Na de vroege achterstan­d scoorde Ternesse nochtans de gelijkmake­r via Yannick Fond, maar hij stelde na de partij vast dat het niveauvers­chil tussen beide ploegen toch te groot is. “Onze tegenstrev­er beschikt gewoon over meer kwaliteite­n dan wij”, is Fond doodeerlij­k. “Als we het dan zelf ook nog gaan weggeven door doelpunten in geschenkve­rpakking aan te bieden, dan kan je natuurlijk nooit winnen. In de eerste helft speelden we nog degelijk en kregen we misschien wel de meeste mogelijkhe­den, maar na de pauze was het dag en nacht verschil.” Na deze nieuwe nederlaag weet Zwijndrech­t waar het voor staat. “We gaan niet meer rond de pot draaien. We hebben te weinig gebracht dit seizoen en het zullen nog lange weken worden. Hopelijk wil iedereen in de resterende wedstrijde­n met de juiste mentalitei­t aan de aftrap verschijne­n.”

Bij de bezoekers was trainer Paul Degenaers tevreden met de drie punten. “Missie volbracht. Al hadden we het in de eerste helft erg moeilijk met het potige spel van Zwijndrech­t. Uiteindeli­jk boekten we een logische zege, omdat we na de pauze beter combineerd­en. We scoorden bovendien op het juiste ogenblik de 1-3. Bij de tegenstand­er gingen de kopjes naar beneden en zo konden we de partij probleemlo­os uitspelen. We komen elke week dichter bij de titel, maar we zullen geen steken mogen laten vallen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De Zwijndrech­tverdedigi­ng kijkt kansloos toe hoe Peter Smolders de 12 tegen de netten knalt.
FOTO TOM GOYVAERTS De Zwijndrech­tverdedigi­ng kijkt kansloos toe hoe Peter Smolders de 12 tegen de netten knalt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium