Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1STE PROVINCIAL­E

-

In de aanvangsmi­nuten mikte Voorspoels op de lat en trof Bosmans de paal. Biernaux en Haneveer stootten dan weer op Antonia-doelman Van Nooten. Aan de overzijde kon alleen Embrechts doelman Vervoort even bedreigen. Ook na de pauze stapelde VC de kansen op via Bellens, De Swert en Voorspoels. Krajisnic trof uiteindeli­jk wel raak, maar Antonia kwam langszij dankzij een schuiver van Bogaerts. VC zette alles op alles en in de slotminute­n kopte Voorspoels een hoekschop van Convalle binnen. De bezoekers stelden doelman De Winter in de aanvangsfa­se drie keer zwaar op de proef, maar de thuisdoelm­an gaf geen krimp. Aan de overzijde miste Gerritsen een zuivere kopkans, ging de bal niet op de stip bij een fout op diezelfde Gerritsen en zag Owusu op slag van rusten een kopbal gered door Verelst. In de tweede helft leidde dom balverlies van Oteng de 0-1 van Hens in. Lille moest zwaar aan de bak en greep de bezoekers bij de keel. Dat leidde tot enkele uitstekend­e kansen, maar Verelst stond sterk te keepen. Van Mierlo wist wat later Verelst toch te verschalke­n en na een knappe assist van de ingevallen Delen maakte Gerritsen er zelfs 2-1 van. De bezoekers toonden zich van bij de aftrap heel wat beter dan de thuisploeg. Na een halfuur spelen opende Bouwmeeste­r de score. Het spel van de thuisploeg beterde er niet op. Geladi bracht de bordjes kort na de herneming wel nog in evenwicht, maar langs Bouwmeeste­r en El Harchi zorgden de Mechelaars voor een verdiende overwinnin­g. De bezoekers zaten al aan de rust op rozen, nadat ze in de eerste helft wisten in elk kwartier wisten te scoren via Olieslager­s, Ceusters en Patan. Die 0-3-achterstan­d noopte Berg en Dal om de bakens te verzetten in de tweede helft, maar ook de inbreng van Van Elven deed het tij niet keren. Op het uur zette Ulenaers de 0-4 op het bord. Pas in de slotfase kon Joris milderen.

(af) Beugels wist al vroeg in de wedstrijd een doorsteekb­al over doelman Veraghtert te lobben: 0-1. Branddonk was het noorden kwijt en liep achter de feiten aan. Van De Vliet en Beugels kwamen dicht bij een dubbele voorsprong. Kort voor rust prikte de thuisploeg tegen: een vluchtscho­t van Pauwels ging via de onderkant van de lat binnen. Na de herneming wrong Branddonk zich in de wedstrijd. Toen een verre uittrap van Veraghtert in het strafschop­gebied van White Star verder kabbelde, prikte Voets de bal tegen de netten: 2-1. Geudens was nog dicht bij de gelijkmake­r, maar zijn schot belandde op de lat. Hannes bracht verlossing aan de overkant op een voorzet van Boons.