Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We werden in alle linies op kracht overklast”

- ANNELIES FREDERICKX

Eendracht Zoersel kreeg zaterdagav­ond een flinke mentale tik. De ploeg van trainer Serge Crève verloor de topper op OG Vorselaar met 41. Met het oog op deelname aan de eindronde kan deze nederlaag zware gevolgen hebben.

Na de wedstrijd hield iedereen bij Zoersel de lippen op elkaar, alleen Steve Bartholome­eussen wil- de reageren.

“De wedstrijd kon voor ons niet slechter beginnen. Na amper drie minuten keken we al tegen een achterstan­d aan”, aldus Bartholome­eussen. “Na onze gelijkmake­r sloop er even wat twijfel in de groep bij Vorselaar. Dat was het ideale moment om de match naar onze hand te zetten. We gaven dat mentale voordeel evenwel op een knullige manier weg. De 2-1 gaf de thuisploeg een boost en net voor de pauze werd het zelfs 3-1. We gaven de moed niet op en gingen er daarna nog vol voor, maar Vorselaar vormde een sterk blok waar we niet door geraakten. We moeten eerlijk toegeven dat zij ons in alle linies op kracht hebben overklast.”

In het titeldebat telt leider Merksplas nu tien punten meer, maar ook in de strijd om de eindrondet­ickets kan deze nederlaag zware gevolgen hebben. In het klasse- ment zag Zoersel zijn voorsprong op Vorselaar zaterdagav­ond gehalveerd worden, terwijl OG nog een inhaalmatc­h tegoed heeft.

“De strijd om de titel heeft nooit echt geleefd bij ons. Het is dan ook geen teleurstel­ling dat we niet meer in aanmerking komen voor de hoofdprijs. We willen ons goede seizoen evenwel bekronen met een plaats in de eindronde. Dat blijft zeker haalbaar.”

 ?? FOTO SMB ?? Matthew Van Staeyen (rood), hier duellerend met Jasper Lambrechts, zorgde voor het enige doelpunt van Zoersel in de met 41 verloren wedstrijd op OG Vorselaar.
FOTO SMB Matthew Van Staeyen (rood), hier duellerend met Jasper Lambrechts, zorgde voor het enige doelpunt van Zoersel in de met 41 verloren wedstrijd op OG Vorselaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium