Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het over onszelf afgeroepen”

Spelers beseffen dat ze zichzelf de voorbije weken in de voet hebben geschoten

- (sks, bdh)

Spelers stonden met de tranen in de ogen, lagen uitgeteld op de grond of staarden minutenlan­g voor zich uit. Koen Van Langendonc­k had het zelfs te zwaar om tot bij de fans te gaan en excuseerde zich vanop een afstand. Zwaar aangeslage­n.

“Hier zijn geen woorden voor”, sprak Michaël Heylen. “Het is echter niet vandaag dat we het uit handen geven. Een week geleden hadden we alles in eigen handen, die kans hebben we niet gegrepen. Dat doelpunt op het veld van Zulte Waregem kost ons de degradatie, dat is ontzettend zuur. Een klote gevoel.”

“We hebben het over onszelf afgeroepen”, besefte Robin Henkens, die met waterige ogen zijn verhaal deed. “Het was voor mij de vierde keer dat ik tot de laatste wedstrijd moest vechten voor het behoud. Drie keer liep het goed af. Vandaag niet. Misschien woog die jarenlange degradatie­strijd toch zwaarder op de groep dan we zelf dachten.”

Henkens is einde contract, maar sluit niet uit dat hij volgend jaar nog in ’t Kuipje voetbalt. “Waarom niet? Ik voel me niet te goed voor 1B en ik ben hier graag. Dit is echt een aangename club om te voetballen. Over een paar weken zullen we toch over volgend seizoen moeten praten, dan zien we wel wat er uit de bus valt.”

Geluk

“We hebben de voorbije weken vol- doende kansen gehad om het af te maken”, sakkerde ook Maxime Annys. “Daar zijn we niet in geslaagd. Het geluk dat vorig jaar wel aan onze zijde was, hadden we nu niet. Vandaag (zondag, red.) moesten we uiteindeli­jk op twee dingen hopen en dan weet je dat het ongeloofli­jk moeilijk wordt.”

Hoe de komende weken eruit zullen zien, weet Annys nog niet. “Wat er gaat gebeuren, is voor iedereen een raadsel. We leven allemaal in onzekerhei­d. Hoe we ons zullen opladen om te blijven trainen? We worden nog betaald en kunnen dus niet thuis blijven. Het is aan ons om daar profession­eel mee om te gaan. We moeten nu boeten omdat we niet in onze opdracht zijn geslaagd.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Maxime Annys.
FOTO PHOTO NEWS Maxime Annys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium