Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het bestuur moet een analyse en plan mak en”

Jacky Mathijssen legt zijn lot bij clubleidin­g

- BART D’HAENE

Voor Jacky Mathijssen was het een bittere bil. De Limburger werd half september als vervanger van Bob Peeters ingehaald om de degradatie af te wenden en faalde in zijn opdracht. “Ik stel vast dat we de momenten niet gepakt hebben.”

“Zeker niet na de winterstop”, oordeelt de coach. “In elke wedstrijd in 2017, behalve op de laatste speeldag tegen Genk, was er zo’n moment om iets te rapen. Het beste voorbeeld was dat noodlottig tegendoelp­unt in de toegevoegd­e tijd op het veld van Zulte Waregem. Ik vind niet dat de stress verlammend werkte.”

Het doelpunt van Samata na zeven minuten luidde gisteren de doodstrijd in. Het frommeldoe­lpunt van Thomas Buffel en de knullige manier waarop Kenneth Schuermans zich liet ringeloren vatten het seizoen van Westerlo perfect samen.

“Eerlijk is eerlijk. We hadden de pech dat Genk naar Westerlo afzakte met het idee dat Play-off 1 nog haalbaar was. Op voetbaltec­hnisch gebied werden we overvleuge­ld. Het uitvallen van Benji De Ceulaer was een stevige opdoffer. Zeker als je weet dat we zoveel energie verbruikte­n om hem toch speelklaar te krijgen”, zuchtte de trainer van Westerlo.

Mathijssen nam zijn spelersgro­ep in beschermin­g. “Ik heb vier à vijf maanden met deze groep gewerkt. De spelers gaven elke dag het beste van zichzelf. Ik verwijt niemand iets. Het moest blijkbaar zo zijn ( ontgoochel­d). De club moet de rug rechten, nadenken over de toekomst, een analyse maken van het seizoen en een plan maken voor de toekomst. Het is niet aan mij om dat te doen. We moeten elkaar even tijd geven en de club moet de beslissing nemen. Ik geef mezelf ook even tijd om na te gaan of ik nog een rol voor mij zie bij Westerlo.”

De spelersgro­ep krijgt vandaag en morgen vrijaf en hervat woensdag de

trainingen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium