Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Club Brugge is blijkbaar niet zo belangrijk”

- (kv/gma)

Doellijnte­chnologie. Het blijft een heikel thema. Ook gisteren in Brugge was er weer een discussie die had opgelost kunnen worden door de ‘onfeilbare’ techniek. Toen Steven De Petter na 37 minuten kon afdrukken, klemde Clubdoelma­n Butelle de bal. Maar, zo oordeelde de lijnrechte­r, het leer had de doellijn volledig overschred­en. Ref Laforge keurde de goal goed. Tot groot ongenoegen van blauwzwart.

Butelle schoot uit zijn sloffen na de beslissing en kreeg geel voor protest. Ook Michel Preud’homme was not amused. “Dat doelpunt was gewoon dodelijk voor ons. Niemand kan zeggen of die bal al of niet over de lijn was, maar blijkbaar is onze thuisreput­atie dan toch niet zo groot als een lijnrechte­r dit kan beslissen”, mompelde een cynische Clubtraine­r. “Dat wil dus zeggen dat Club niet zo belangrijk is.”

Laforge zelf kwam ook nog even terug op de fase. “Zelf had ik het niet gezien, maar mijn assistent was formeel en was en is er nog altijd van overtuigd dat die bal over de lijn was gegaan”, klonk het.

Twee uiteenlope­nde visies en dus had doellijnte­chnologie gisteren zijn nut kunnen bewijzen. Saillant detail: tot voor een paar maanden was die er in het Jan Breydelsta­dion voor de Champions League, na de uitschakel­ing werd die alweer verwijderd. In België werd eerder al de voorkeur gegeven aan een videoref en niet aan doellijnte­chnologie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium