Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoe krijg je opnieuw schwung in de ploeg?

-

Hij vergeleek het met een elastiek, Michel Preud’homme. Een elastiek die je maar kunt rekken tot een bepaald punt. Na het tegenvalle­nde resultaat tegen Sint-Truiden is de Brugse coach ervan overtuigd: er zit een zekere limiet op zijn groep.

“Te weinig tempo, te weinig beweging en te weinig snelheid voor rust. Maar dan kom je wel 2-1 voor. Als je dan – nadat je het moeilijkst­e al gedaan hebt – toch nog vergeet om het laken naar je toe te trekken en de drie punten veilig te stellen, dan zegt dat iets. Wat? Dat je op dit moment misschien niet meer mogelijkhe­den hebt. Dat je op de limiet zit om beter te ambiëren.”

Preud’homme wijst naar een resem afwezigen, maar ook naar de mentalitei­t en de honger die het Club momenteel ontbreekt. In de mixed zone gingen Stefano Denswil en Hans Vanaken ermee akkoord dat Club na de 2-1 te fel op zijn lauweren ging rusten, maar geconfront­eerd met de vraag hoe dat kwam, bleef het stil.

“Het is mijn verantwoor­delijkheid”, pikte Preud’homme in. “Mentalitei­t, fysiek, grinta: ík moet de ploeg dat kunnen bijbrengen. En ik heb ook deze match erop gehamerd om sterk te beginnen, met veel power en snelheid. Dat lukt niet altijd, maar dat neemt niet weg dat je zo’n wedstrijd niet winnend kunt afsluiten. We hebben nu drie weken de tijd om ons voor te bereiden op Play-off 1, om aan alle aspecten te werken, om te tonen dat we onze elastiek mentaal en fysiek nog kunnen rekken.” Al kan een elastiek op een gegeven moment ook knappen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium