Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes weken out: hoe vervang je Izquierdo?

-

Maar grinta of een gebrek aan honger is dus niet het enige probleem waarmee Club kampt. Geblesseer­den zijn dat ook. Zeker als een van de geblesseer­den de kampioenen­maker van vorig seizoen is: José Izquierdo.

“Uit de eerste diagnose blijkt dat José inderdaad een serieuze scheur

(in de adductoren, red.) heeft opgelopen en zes weken out zal zijn”, zei Preud’homme na de wedstrijd. Alsof de supporters nog niet genoeg slecht nieuws hadden gezien of vernomen. Zonder Izquierdo Play-off 1 aanvatten, wetende dat Abdoulay Diaby tot het einde van het seizoen buiten strijd is en Anthony Limbombe pas in het midden van de nacompetit­ie verwacht moet worden: dat is een serieuze aderlating. “En dan heb je Rafa

(Lior Refaelov, red.) die nog zoekende is, Dorin Rotariu die er nog maar net is of iemand als Claudemir die net terug fit is en eigenlijk liever niet had moeten spelen”, vulde MPH aan. “Elke speler die we kunnen recuperere­n is welkom, al hebben we eerder dit seizoen al getoond dat we ook zonder Izquierdo matchen konden winnen.”

Al blijft de Colombiaan natuurlijk een wapen dat je liever wel gebruikt. “Met Rotariu ging het iets stroever”, zag ook Vanaken. “Links is een nieuwe positie voor hem en hij moet zich nog aanpassen. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij voldoende kwaliteite­n heeft om het daar goed te doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium