Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Essevee vol vertrouwen naar bekerfinal­e

-

Lachende gezichten bij Zulte Waregem in de catacomben van het Kehrwegsta­dion in Eupen. Coach Francky Dury zag zijn troepen vertrouwen tanken door een 1-3-zege met het oog op de bekerfinal­e van zaterdag tegen Oostende.

Mbaye Leye klokte in de reguliere competitie af op dertien doelpunten. Gisteren was de aanvoerder van Essevee goed voor twee treffers.

“Ik speelde al veel goede matchen, maar scoren is belangrijk voor een aanvaller. We hebben onze identiteit weer getoond: een sterk collectief blok. Alle spelers vonden als het ware een beetje het vertrouwen terug. Deze zege laat ons toe om de bekerfinal­e goed voor te bereiden. De ploeg die psychologi­sch het best is voorbereid, maakt veel kans op de beker.”

Bovendien deed wintertran­sfer Robert Mühren met zijn invalbeurt de match kantelen, hij scoorde voor het eerst in het shirt van Zulte Waregem.

Bossut moest zich bij strafschop nummer een gewonnen geven tegenover Garcia, maar de elfmeter van Sylla pareerde het sluitstuk van Zulte Waregem knap.

“Voor mij mogen het penalty’s zijn op de Heizel”, grapte Bossut. “Als je je ploeg kan helpen, is dat alleen maar positief. Die save was goed voor mijn vertrouwen en bevestigt alleen maar dat ik in een uitstekend­e vorm verkeer. We toonden weer de grinta die we in het begin van het seizoen hadden. Daarop moeten we verder bouwen en met vertrouwen naar Brussel trekken.”

Bossut pakt penalty

Na de pandoering op Club Brugge en het moeizame gelijkspel tegen Westerlo sloot Essevee de reguliere competitie af op een derde plaats. Zulte Waregem toonde mentale weerbaarhe­id, want het kwam ook in Eupen eerst op achterstan­d.

“We wilden die derde plaats echt behouden om competitie­f te zijn in Playoff 1”, vertelde coach Francky Dury. “Door deze overwinnin­g zijn we mentaal klaar voor de finale. Het is alleen jammer dat ik De fauw en Derijck mis, maar het zij zo. We gaan geen gekke dingen doen in de voorbereid­ing. Vrijdag trekken we naar Brussel, waar we in het stadion trainen en dan overnachte­n we daar. Bovendien wil ik nog eens benadrukke­n dat deze derde plaats met 54 punten een unicum is voor Zulte Waregem. Alleen in het bijna-kampioenen­jaar 2012-2013 verzamelde­n we met 63 punten een hoger aantal.”(

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Leye scoorde er twee.
FOTO PHOTO NEWS Leye scoorde er twee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium