Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste verlies sinds midden oktober

Deinze dient leider Beer schot Wilrijk tweede nederlaag van het seizoen toe

- HUGO FRET

Het was geleden van 22 oktober dat Beerschot Wilrijk nog geconfront­eerd werd met een nederlaag. Toen kwam Dessel winnen op het Kiel. Nu was het Deinze dat de drie punten pakte en de leiders een tweede nederlaag van het seizoen aansmeerde. Maar zondagmorg­en volgde de ergste klap.

Zaterdagav­ond was er al geen feeststemm­ing op het Kiel, maar zondagocht­end volgde het slechtste nieuws van het weekend voor Beerschot Wilrijk. Algemeen directeur Marc Steenacker­s verongeluk­te met zijn wagen. Een klap voor de spelers en de hele club. En net in het weekend dat de Kielenaren voor de tweede maal dit seizoen verloren.

“We begonnen nochtans niet slecht aan de wedstrijd”, vond centrale verdediger Arjan Swinkels. “We dropten tijdens die aanvangsfa­se verschille­nde lange ballen achter de verdedigin­g van Deinze en creeerden zo het nodige gevaar en enkele halve kansen. Deinze paste zich aan en de verdedigin­g ging dichter bij hun doel spelen. Zo werd de ruimte daar kleiner, maar kwam er meer ruimte voor de verdedigin­g en tussen de lijnen. Wij maakten de fout lange ballen te blijven droppen voor doel, in plaats van te voetballen. Zo kwamen we aan te weinig kansen. Na de rust kwamen die er wel.”

Ondertusse­n had Menzine de enige kans die Deinze kreeg, wel omgezet in een voorsprong. Tegen een goed georganise­erd en gediscipli­neerd Deinze wist de thuisploeg dat hen een moeilijke avond wachtte.

“Dat tegendoelp­unt viel ook te gemakkelij­k” gaf Swinkels toe. “Nadat een eerste poging nog werd afgeblokt, stonden we als verdediger­s niet goed en werd er te weinig gesproken. Zo kreeg Menzine alle tijd om de bal in doel te leggen.”

Clepkens stopte later nog een strafschop van Menzine, waardoor hij ons in de match hield. Jammer genoeg kwam de verhoopte boost er niet. We creëerden wel kansen, maar de gelijkmake­r viel niet. Hiermee is geen man over boord. Als je dit seizoen voor de tweede keer verliest, is er geen reden voor stress. Vermits we zondag pas spelen op Seraing, hebben we een lange week om ons voor te bereiden. Vanavond hadden we voor meer variatie moeten zorgen. Dat zijn lessen die we moeten trekken om volgend weekend de zege te pakken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kenny Thompson slaat de handen voor het hoofd. Beerschot Wilrijk leed tegen Deinze zijn tweede nederlaag van het seizoen.
FOTO TOM GOYVAERTS Kenny Thompson slaat de handen voor het hoofd. Beerschot Wilrijk leed tegen Deinze zijn tweede nederlaag van het seizoen.
 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Arjan Swinkels was teleurgest­eld.
FOTO TOM GOYVAERTS Arjan Swinkels was teleurgest­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium