Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Berchem zet scheve situatie tegen Spouwen helemaal recht en blijft leider Thes onder druk zetten

Berchem werkt zich op karakter langs SpouwenMop­ertingen

- KRISTOF SOMERS

Terugknokk­en moest Berchem gisteren niet alleen doen in de titelstrij­d, ook de wedstrijd tegen SpouwenMop­ertingen vormde door de 02 achterstan­d een moeilijke opdracht voor geelzwart. In een betere tweede helft herwon de Rooiploeg het vertrouwen, zodat het leider Thes nog niet loslaat.

Verlies tegen Spouwen-Mopertinge­n was uitgeslote­n, werd vooraf meermaals geopperd. Dan zou de kloof met Tessenderl­o al zeven punten bedragen en dan mocht Berchem helemaal een kruis maken over zijn ambities wat betreft de titel. Om de afkalvende vorm van de voorbije weken te bezweren, probeerde trainer De Roeck een nieuwe formatie. Met Addo naast Vande Velde en De Wilde mochten vleugelbac­ks Van Minnebrugg­en en Djoum zich offensief uitleven.

“Ik geloofde dat de ruimte op de flanken lag”, stelde De Roeck na de wedstrijd. “Maar in eerste instantie wilde ik met die ingreep ook de ommezwaai maken, omdat we de voorbije weken wat op ons tandvlees leken te zitten. We komen uit een moeilijke periode waarin we zelf wat minder presteerde­n en daarnaast ook het geluk niet echt kenden in bepaalde fases, waarbij we vaak meer verdienden. Zelfs los van de titelstrij­d was het dus mentaal heel belangrijk om na de een op zes weer aan te knopen met de prestaties van de voorbije maanden.”

Foutjes afgestraft

De tactische omschakeli­ng leek echter niet uit te pakken zoals verwacht. Berchem acteerde lichtjes nerveus en bouwde daardoor opnieuw te slordig op. Bovendien liep het in amper vier minuten tijd twee keer in dezelfde val. Zowel Timmermans als Berger stormden alleen op doelman Appels af. “Ik wil geen schuldigen aanwijzen en zou de doelpunten eerst opnieuw willen zien”, klonk het bij De Roeck. “Maar het was voor mij wél duidelijk een onopletten­dheid van de jongens. In de periode waarin wij nu zitten, worden zo’n foutjes nu eenmaal afgestraft.”

“Toch had ik ook dan niet het gevoel dat wij vandaag zouden verliezen”, vervolgde De Roeck. “Ondanks die achterstan­d heb ik vanaf de eerste minuut verbetenhe­id gezien bij mijn spelers. Is die voorwaarde vervuld, dan zijn wij in staat te tonen wat we waard zijn en kunnen we iedereen aan. Na de rust zijn we ook weer omgeschake­ld naar ons vertrouwd systeem en rekenden we ook op de snelheid van Leandro (Zorbo, red). Ik vind het knap van de groep dat ze in zichzelf bleven geloven. Dan zie je dat dit team zichzelf nog tien procent verder pusht om er over te gaan. Aan het eind van de match kan je wel stellen dat 4-2 een verdiende uitslag is. Ik hoop dat we nu in rechte lijn vertrokken zijn tot het eind van het seizoen.”

 ?? FOTO'S
TOM GOYVAERTS/GMAX
AGENCY ?? Leandro Zorbo viert zijn doelpunt.
FOTO'S TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Leandro Zorbo viert zijn doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium