Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgende week moeten we gewoon harder werken”

Tom Pietermaat is boos op zichzelf omwille van zijn derde gele kaart dit seizoen

-

Beerschot Wilrijk keek niet alleen tegen een tweede nederlaag van het seizoen aan, het incasseerd­e ook voor het eerst vier gele kaarten in één wedstrijd.

Iets wat niet zonder gevolgen blijft, aangezien coach Marc Brys voor de uitwedstri­jd van volgende zondag op Seraing rekening moet houden met drie geschorste­n. Tot op vandaag moesten maar drie spelers een wedstrijd missen wegens een gele schorsing. Na de match tegen Deinze verdubbelt dat aantal plots. Zo moeten Hernan Losada, Jan Van den Bergh en Tom Pietermaat in Seraing langs de kant blijven.

Vooral de laatste had het moeilijk met zijn derde geel. “Ik incasseerd­e geen geel omdat ik betrokken was bij de strafschop­fase, maar ik was zo dom om te blijven protestere­n bij de scheidsrec­hter over die fase”, toonde Pietermaat zich boos op zichzelf. “Het was inderdaad een belachelij­ke strafschop, daar blijf ik bij. ‘Bekijk de beelden en je zal moeten toegeven dat dat het geen straf- schop was’, ging ik aan de scheidsrec­hter zeggen. Normaal heb ik zelden of nooit kritiek op de scheidsrec­hter, maar nu ging ik hem dat een keer te veel onder zijn neus wrijven. Dat was dom en daarom ben ik nu kwaad op mezelf. Natuurlijk was het geen strafschop waard. Dat gaf de spits van Deinze ook onmiddelli­jk zelf toe. ‘Maar zo erg was dat toch niet. Er kwam geen doelpunt uit voort, want ik miste mijn strafschop’, kwam hij mij nog melden. Ik beweer niet dat de scheidsrec­hter slecht floot of dat het door hem was dat we de match verloren, maar hij voelde het gebeuren niet goed aan. Dat was jammer.”

In blessureti­jd leek Tom Pietermaat nog op weg om voor zijn ploeg toch nog een puntje uit de brand te slepen. Na een mooie persoonlij­ke actie en een lange slalom langs verschille­nde tegenstand­ers zag hij zijn poging nipt in naast doel belanden met enkel een hoekschop tot gevolg. “Ik had sneller moeten trappen, maar deed één kap te veel zodat mijn schot in extremis kon worden afgeweerd. Neen, het was mijn avondje niet”, schuddebol­de Pietermaat.

“Volgende week nog harder werken en niet te veel naar de tussenstan­d kijken, dat is het beste wat we kunnen doen. Een gelijkspel zat er vanavond zeker in. Daarom proeft deze tweede nederlaag van het seizoen zo zuur. We verloren vanavond wel een veldslag, maar zeker niet de oorlog. Zondag kijken we Seraing in de ogen, een ploeg die wel toegaf een licentie te hebben aangevraag­d. Ik verwacht trouwens dat een aantal ploegen die nu beweren geen licentie te hebben aangevraag­d, ons zand in de ogen willen strooien en straks plots wel met de nodige papieren zullen zwaaien.”

 ?? FOTO
TOM GOYVAERTS ?? Tom Pietermaat pakte zijn derde gele en is volgende week geschorst.
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Pietermaat pakte zijn derde gele en is volgende week geschorst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium