Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die rode kaart was een veel te zware sanctie”

- GEERT FIERENS (gf)

Heist lijdt eerste nederlaag na drie zeges op rij Na drie zeges op rij weet Heist weer wat verliezen is. Een fel bevochten wedstrijd is het geworden waarin het eigenlijk alle kanten uit kon. Het verschil werd in de tweede helft gemaakt. Toen vielen de doelpunten en werd Roel Tambeur ook uitgeslote­n.

Tambeur was er het hart van in. Zijn rode kaart verplichtt­e zijn team om in de laatste twintig minuten met een man minder en een 0-1 achterstan­d verder te spelen. “Ik vond rood een zware sanctie. Ik ben er volledig mee akkoord dat het een fout was, maar veel te licht om rood te krijgen.”

Tambeur moest rond de middencirk­el foutief ingrijpen. “Het gebeurde allemaal in de omschakeli­ng bij Seraing. Ik liep achter een speler aan en ik was iets te laat op de bal, ik was verbaasd dat de scheidsrec­hter zo'n zware beslissing nam. Je kunt nooit het resultaat van een match voorspelle­n, maar ik had het gevoel dat we nog konden gelijkmake­n. Ik zal het natuurlijk nooit weten, maar als we met elf waren gebleven dan denk ik dat we niet hadden verloren. Dit was een harde klap voor ons. Die zijn we niet meer te boven gekomen. Vijf minuten na mijn uitsluitin­g verdubbeld­e Seraing de score.”

“Verlies voelt nooit prettig aan, maar dit seizoen hebben we al vaker laten zien dat een nederlaag geen ramp hoeft te betekenen. Dit gaat geen sporen nalaten, we zullen de eerste dagen de kopjes leegmaken en ik ben er zeker van dat we volgende zaterdag in Hamme er weer zullen staan.”

De kantelmome­nten waren deze keer niet in het voordeel van Heist. “Dat is waar. Er zijn toch wel een aantal fases geweest die achteraf gezien een groot belang hebben gehad. Ik denk dan aan de fout op Bart Webers na tien minuten in de tweede helft. Dat was volgens mij een zuivere strafschop. Maar de ref floot niet. En dan was er ook nog de zware fout op Youssef Challouk na goed vijf minuten spelen. Daar had de scheidsrec­hter ook een rode kaart moeten trekken. Dat was een even zware fout als de mijne”, aldus Tambeur.

“De nederlaag louter in de schoenen schuiven van de ref is ook niet correct. We hebben de kansen gehad, maar we hebben ze ook gemist. De aansluitin­gstreffer kwam te laat, want we hadden alleen nog de blessureti­jd om iets terug te doen. Het was een match van net niet voor ons, de voorbije weken was dat wel eens anders. In deze match was het lot ons niet bijster goed gezind.” In de eerste helft kwamen beide ploegen aan wel wat kansen. Seraing toonde zich op pogingen van Cuypers en Gueye. Heist antwoordde met een kopbal van Webers nipt over. Cascio mikte naast en Stroobants moest ook een knal van Cuypers onschadeli­jk maken. De doelpunten vielen in de tweede helft. Maar niet vooraleer de bezoekers goed wegkwamen toen een fout op Webers geen strafschop bleek. Op een hoekschop kopte Bonemme de 0-1 binnen. Tambeur kreeg rood en een kwartier voor tijd schoot Cuypers de bal raak in de bovenhoek. De match was gespeeld, al kon Challouk via de paal de aansluitin­gstreffer scoren. Maar in de laatste minuut en dus te laat.

 ?? FOTO SMB ?? Youssef Challouk lukte de eerredder.
FOTO SMB Youssef Challouk lukte de eerredder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium