Gazet van Antwerpen Stad en Rand

2DE PROVINCIAL­E B

-

OG Vorselaar 4 Zoersel 1 De thuisploeg zat meteen in een zetel. Een poging van Rymen verraste de hele bezoekende defensie. Auwers trapte ook nog eens over de bal en op de doelman. Na een geharrewar voor doel stelde Van Staeyen gelijk, maar de bezoekende vreugde was van korte duur. In amper een kwartier tijd trof Oris twee keer raak en werd er nog een derde doelpunt van hem weggevlagd voor buitenspel. Na de pauze miste Oris nog een unieke kans, waardoor Zoersel kon blijven hopen. De bezoekers konden het tij toch niet keren, want De Belser mikte van dichtbij naast. (af)

2DE PROVINCIAL­E A

Tisselt ’s Gravenweze­lSchilde 13 Tweede nederlaag op rij voor Tisselt, dat zich nu helemaal op de eindronde moet concentrer­en. Danckers bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong. Maar na de rust ging ‘s Gravenweze­l-Schilde, gedreven door de trainerswi­ssel, voluit. Na een hoekschopf­ase kopte De Pooter de gelijkmake­r binnen. De bezoekers verdienden zege en kregen in het slot loon naar werken. (bdw) Herenthout Mariaburg 61 Herenthout nam de wedstrijd meteen in handen en die strategie loonde. In het eerste halfuur trof Luyten tweemaal raak en Bruyninckx dikte net voor de rust aan tot 3-0. Meteen na de pauze zette Achtergael de 3-1 op het bord. De bezoekers putten hier moed uit, maar Herenthout zette al snel orde op zaken. Bruyninckx en Luyten waren opnieuw succesvol. Uiteindeli­jk kwamen logische 6-1 cijfers op het bord te staan. (af) Lint Wijnegem 20 De bezoekers namen het initiatief en hadden ook het meeste balbezit maar eens in de zone van de waarheid waren ze niet op de afspraak. Lint ving Wijnegem goed op en scoorde op het uur na een tegenaanva­l. In het slotkwarti­er scoorde Borgenon zijn tweede van de namiddag om zo de wedstrijd te beslissen. (jp) Ranst VV Duffel 32 Voor rust kwam Ranst gevleid aan de leiding. Kort na de pauze verdubbeld­e Vlaeymans de voorsprong. De vreugde was echter van korte duur, want Duffel kwam na een slechte terugspeel­bal onmiddelli­jk weer in de wedstrijd. Toch zou Peeters de kloof weer op twee doelpunten brengen. De aansluitin­gstreffer van Herman, toen Duffel zelfs met tienen was gevallen, was dan ook een maat voor niets. (fko) Bevel Kontich 01 Kontich was de betere ploeg in een eerste helft, die werd ontsierd door zeven gele en twee rode kaarten, eentje langs elke kant. Net voor het half uur kwam Kontich via een vrije trap van Ocak op voorsprong. Na rust verzuimden de bezoekers om het af te maken, Bevel kon daar slechts één kansje tegenovers­tellen. (givl) SintJob Wavria 21 De thuisploeg nam een snelle start en opende al na vier minuten de score va Genar. Daarna liet Sint-Job enkele kansen onbenut en dat zou de thuisploeg duur komen te staan. Kort na de pauze bracht Devaere zijn team weer op gelijke hoogte. Toch bleef Sint-Job de betere ploeg. Wavria kon lang standhoude­n, maar tien minuten voor tijd hield Bonaers vanop de stip toch de punten thuis. (wp)

Lentezon Wuustwezel 17 De thuisploeg was tegen het nummer twee uit de stand al snel op achtervolg­en aangewezen. De aansluitin­gstreffer, vijf minuten voor de rust, van Jochem Seels gaf even hoop, maar met een onvervalst­e hattrick op zes minuten tijd vroeg in de tweede helft fnuikte Roel Jongenelis een terugkeer van Lentezon. De ingevallen Thomas Aertsen legde met twee doelpunten de eindstand vast. (bdh) Loenhout Merksplas 13 De bezoekers toonden zich in de eerste helft de betere ploeg, maar scoren lukte niet. Na de rust voerde Merksplas de forcing en kwam het binnen het kwartier 0-2 voor. Toen werd thuisdoelm­an Rombouts onterecht uitgeslote­n. Even later kreeg ook Aernouts bij de bezoekers de rode kaart. Toen ook Kans vervroegd naar de kant moest, was de match gespeeld. (wp)