Gazet van Antwerpen Stad en Rand

3DE PROVINCIAL­E A

-

Schoten 1 Turk Sport 1 Schoten was voor rust de betere ploeg, zonder echt grote kansen af te dwingen. Iets voorbij halfweg de eerste helft tikte D’Huyvetter de bal naast. Turk Sport zag vijf minuten voor de pauze een poging via de lat weer in het veld springen. De bezoekers gingen na de rust door op dat elan en zorgen voor de meeste dreiging. Even na het uur mikte Zoubeir raak. Tien minuten voor tij kon El Marboh de bezoekers de drie punten bezorgen, maar de bal spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Op de counter die volgde kreeg Schoten een strafschop en D’Huyvetter trapte de thuisploeg langszij. Beide ploegen waren nog dicht bij het winnende doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. (wp)

Meerle 1 SK Wilrijk 3 Tom Voeten liet na om Meerle op voorsprong op te zetten en dat kwam de thuisploeg duur te staan. Vlak voor rust wist Mertens twee keer raak te treffen. Vermeiren bracht Meerle weer even terug in de match, maar nadien liet de thuisploeg twee strafschop­pen onbenut. Noch Martens, noch Michielsen vond de weg naar de netten. De thuisploeg miste nog goede kansen en werd koud gepakt, toen Clemente een counter kon afwerken. (make) Dosko 2 Kalmthout 0 De eerste helft verliep slordig van beide kanten. Kansen waren er nauwelijks te bespeuren. Na de pauze nam Dosko het initiatief in handen. De thuisploeg ging nadrukkeli­jk op zoek naar de openingstr­effer en werd al snel be- loond. Peeraer opende de score en enkele minuten later verdubbeld­e Gysels de voorsprong. Kalmthout reageerde nauwelijks, terwijl Dosko enkele kansen op de 3-0 liet liggen. (make) Gooreind 0 FC Ekeren 3 Gooreind mag zich beginnen opmaken voor een ticket naar vierde provincial­e. Tegen Ekeren startte het nog goed, maar uit een hoekschop zou Lauryssens de score toch openen. Toen Volant de voorsprong daarna verhoogde, was de match gespeeld. Lauryssens zou na de rust de nederlaag alleen maar pijnlijker maken. (wp) Zandvliet 2 FC Merksem 1 Zandvliet nam een verschroei­ende start en werd daar snel voor beloond. Na een mooie combinatie schoof Vanhaelst de openingstr­effer onder doelman De Smet binnen. FC Merksem herstelde gaandeweg het evenwicht, maar keek na de rust plots tegen een dubbele achterstan­d aan. Opnieuw was het Vanhaelst die beheerst afwerkte. Aerts bracht met een vrije trap nog even spankracht in de partij. (tvc) Olympic Pirates Deurne 0 Sporting Burcht 5 Eindeseizo­enswedstri­jd waarin het veroordeel­de Olympic Pirates Deurne een zware 0-5-score moest slikken. Na een halfuur had Burcht al een 0-3-voorsprong beet. De thuisploeg weerde zich voor wat het waard was, maar kon in de slotfase zwaardere cijfers niet vermijden. (bdw) iets meer dan een helft goed stand tegen koploper Hoboken, dat Kienore en Aters al vroeg geblesseer­d zag uitvallen. Meteen na de pauze sloegen de bezoekers twee keer toe in bijna evenveel minuten. Zowel Pauwels als Bessems sneed door het centrum van de thuisdefen­sie en gaf Van Gastel het nakijken. Hoboken blijft zo voor de tiende match op rij ongeslagen. (tvc) Rochus Deurne 2 Meer 1 Evenwichti­ge wedstrijd, waarin de thuisploeg net voor de pauze de score opende. Pals bereikte Van Damme, die met een vluchtscho­t afwerkte. Net na het uur verdubbeld­e Pals de voorsprong, toen hij de bal net naast de doelman besloot. Meer had nog een slotoffens­ief in petto met een handvol kansen, maar verder dan de aansluitin­gstreffer van Kooyen kwam het niet meer. (bdw)