Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier schieten we allebei weinig mee op”

- WALTER PEERSMANS

Een maat voor niets. Daar draaide de wedstrijd tussen Schoten en Turk Sport op uit. Beide ploegen moesten winnen om uit de degradatie­zorgen te blijven, maar na negentig minuten voetbal dropen ze allebei af met een punt. Niemand echt tevreden.

Tien minuten voor tijd had El Marboh nochtans de winning goal aan de voet voor Turk Sport. Maar zijn bal spatte uiteen op de lat en op de counter die volgde wist Schoten een strafschop uit de brand te slepen. Al vond thuisspele­r Tom D’Huyvetter het wel een terechte elfmeter. “Ayhan Oztürk had van de scheidsrec­hter daarvoor al een opmerking gekregen wegens duw- en trekwerk”, zegt de aanvaller. “Toen hij daarna nog eens in de fout ging, ging de bal terecht op de stip. In plaats van net daarvoor 0-2 te maken, maakte ik er toen 1-1 van.”

Een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten, maar wel een correcte uitslag, vond D’Huyvetter. “De eerste helft was voor ons, na de rust waren zij sterker. Wij hadden geluk toen hun poging tegen de binnenkant van de paal strandde. Alleen jammer dat we met het gelijkspel weinig opschieten.”

Bij Turk Sport kon ook coach Robby Gauwloos niet anders dan zich neer te leggen bij het gelijkspel. “Zoals reed gezegd: de eerste helft verliep in het voordeel van Schoten. Bij de rust besloot ik dan ook dan ook te wisselen en dat heeft na de pauze gerendeerd.”

Gauwloos had wel zijn vragen bij de strafschop voor Schoten. “Eerst en vooral is het jammer dat die bal voor de 0-2 er niet ingaat. Maar als de scheids daarna besluit om een strafschop te geven voor Schoten, dan hadden we er zeker ook eentje verdiend. Dat gebeurde niet en daar heb ik het toch moeilijk mee. Uiteindeli­jk kan ik wel leven met het gelijkspel. Al blijft het jammer van die strafschop. Dat zag je ook aan de reactie van de spelers.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jimmy Hansen (links) van SK Schoten en Okan Yapar van Turk Sport bikkelen om de bal. Beide clubs moesten gisteren vrede nemen met een gelijkspel.
FOTO KOEN FASSEUR Jimmy Hansen (links) van SK Schoten en Okan Yapar van Turk Sport bikkelen om de bal. Beide clubs moesten gisteren vrede nemen met een gelijkspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium