Fellows B geeft Gembo B flink pak slaag

-

3DE KLASSE B

Walburge – Kontich Wolves

6076 Vierde zege op rij voor Kontich. Uitblinker Collier zorgde met vier driepunter­s voor een vroege kloof. Na het eerste kwart leidden de Wolves met 10-25. De bezoekers toonden zich in defense ijzersterk en dankzij collectief spel werd de kloof uitgediept naar 22-45 aan de rust. Walburge opende de tweede helft met een 8-0, maar Touré en Collier hielden Kontich op veilige voorsprong. Het einde werd ontsiert door twee vrijwillig­e fouten en een uitsluitin­g voor de thuisploeg. (mas)

2DE LANDELIJKE B

Fellows B Gembo B 9337 Wat zich op papier aankondigd­e als een aangename derby, werd een simpele overwinnin­g voor Fellows. De bezoekers, die moesten aantreden zonder hun topschutte­r Marniq Van Es, waren op geen enkel moment in de wedstrijd. Na het eerste kwart was de match bij een 25-5 score eigenlijk al gespeeld. Thomas Dockx deed wat hij wilde. In kwart twee was het Peter De Clerck, die de hoofdrol opeiste en voor een 49-17 ruststand zorgde. In een overbodige tweede helft kreeg de volledige Ekerse bank speelminut­en. Coach Van Den Bosch bleef zijn jonge garde aanvuren. De bezoekers deden wat ze konden en bleven hard verdedigen, maar faalden in de zo- ne van de waarheid. Easy shots werden te gemakkelij­k gemist, zodat het verschil alsmaar groter werd. Bij 89-30 leek de zestiger in de maak, maar de jeugdige Gembospele­rs konden toch nog een vuist maken om dat te voorkomen. Fellowscoa­ch Tom Van Den Bosch had zelfs de luxe om naamgenoot Jay voor het einde van de match al naar de Bosuil te laten vertrekken. “Dit had ik echt niet verwacht”, sprak Van den Bosch na afloop. “Dit was voor mijn jonge gasten een goede leerschool. Tot het einde voerden ze de juiste opdrachten uit. Ik hoop wel dat Gembo erin blijft. Coach Dimitri Speder doet daar een schitteren­de job met zijn jonge ploeg.” De verliezend­e coach maakte zich toch een beetje ongerust. Speder: “We zijn nog niet 100 procent zeker van behoud. Hopelijk blijft deze zware nederlaag niet in de kopjes steken. We waren echt nergens. Ik heb deze week wat oplapwerk, vrees ik.” (luhe)

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kris Van Hende van Fellows B schermt de bal makkelijk af van Yordi Spoelders van Gembo B. De Ekeraars waren een maatje te groot in de derby.
FOTO KOEN FASSEUR Kris Van Hende van Fellows B schermt de bal makkelijk af van Yordi Spoelders van Gembo B. De Ekeraars waren een maatje te groot in de derby.