Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amigos Zoersel telkens met verrassend­e eindsprint voorbij MSiks

-

Wara Genk Kapellen 30 Zwakke partij van Kapellen, dat weliswaar receptione­el vlot overeind bleef, maar aanvallend de ballen niet tegen de grond kreeg.

(spe) Zoersel Puurs 31 Leuke wedstrijd voor de talrijk opgedaagde supporters. Zoersel oversteeg zijn niveau dankzij het duo Jonas Merckx en Bas Swinkels. De thuisploeg bleef receptione­el overeind en toonde ook dat het in moneytime de foutenlast kon beperken. (spe) Amigos Zoersel

MSiks Blaasveld 31 Rommelige wedstrijd waarin de thuisploeg bij de kaap van 20 twee keer op achterstan­d stond, maar nog een verrassend­e eindsprint in petto had. Omgekeerd spelbeeld in deel drie, terwijl M-Siks na een kloof in de vierde beurt niet meer terugkwam. (spe) Fixit Kalmthout Torhout 30 In een evenwichti­ge partij kon Fixit door sterk te serveren de tegenparti­j receptione­el ontwrichte­n. Bovendien slaagde het erin om vanuit de tegenaanva­l enkele cruciale ballen te scoren. (spe) Beerse Amigos Zoersel 30 Amigos nam de beste start en stond constant enkele punten voor. Enkele fouten op het einde van de set zorgden voor de ommekeer. In een gelijkopga­ande tweede set bleef Beerse op de beslissend­e momenten het meest koelbloedi­g. In set drie miste Amigos zijn start volledig en het kreeg de kloof niet meer dicht.

(mabe) LeefdaalBe­rtem C Zoersel 23 Een laks Zoersel gaf de eerste set uit handen. Wie dacht dat het gelanceerd was na de vlotte gelijkmake­r, kwam bedrogen uit. Zoersel herviel in slordighed­en. Met de inbreng van Maarten Meeus en de omschakeli­ng naar 2-4-systeem kwamen de bezoekers aanvallend beter uit de verf om de partij weer in handen te nemen.

(spe) FH Nijlen HechtelEks­el 30 Simpele zege voor Nijlen, waar Olivier Vercammen een glansrol vertolkte. Nijlen profiteerd­e tevens van het verlies van Wara Genk om de tweede plaats weer in te pikken. (spe) Hellvoc Sveka Schoten 30 Klinkende zege voor Hellvoc dat met het mes tussen de tanden aan de aftrap verscheen en revanche nam voor de nederlaag uit de heenronde. De thuisploeg had Sveka grondig geanalysee­rd en greep de bezoekers meteen naar de keel. De thuisspele­rs voerden de opdrachten perfect uit en lieten hun greep nooit los. (spe) Farciennes Fixit Kalmthout 30 Farciennes was net iets te hoog gegrepen voor Fixit, dat in deel één nergens was. Het ging iets te gemakkelij­k voor de thuisploeg, want vanaf de tweede beurt haalde Fixit alles uit de kast om het tij te keren. Maar dat lukte twee keer net niet. (spe) Helchteren FH Nijlen 32 Nijlen pakte een belangrijk punt op verplaatsi­ng en laat in de stand Kasterlee weer achter zich. Nochtans was Nijlen twee sets nergens en liep zowat alles mis wat mis kon lopen. Maar de bezoekers herpakten zich, kregen in de beslissend­e vijfde set nog uit- zicht op meer, al kregen ze alsnog het deksel op de neus. (spe) Riemst Mortsel 23 Match met twee gezichten waarin een sterk verdedigen­d Riemst de openingsse­t voor zijn rekening nam. Mortsel nam het heft in handen in de tweede beurt, maar zakte in deel drie compleet door de mand. Toch rechtten de bezoekers de rug en won het de eerste van vijf tiebreaks dit seizoen. (spe) Lint Arendonk 30 Het eindresult­aat zegt niks over de wedstrijd zelf, want Lint had alle moeite van de wereld om een ervaren Arendonk van zich af te houden. In deel één kon het een vroege kloof nog snel rechtzette­n, maar in de tweede set was het alle hens aan denk om 22-24 te overbrugge­n. Arendonk veegde op zijn beurt 20-15 van het bord in deel drie. Lint kon echter rekenen op Inte Verelst om de schade te beperken. (spe)

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Hannes Verbruggen van Amigos Zoersel probeert het Blaasvelds­e blok van Wannes Rosiers en Tom Degreef te verschalke­n.
FOTO KOEN FASSEUR Hannes Verbruggen van Amigos Zoersel probeert het Blaasvelds­e blok van Wannes Rosiers en Tom Degreef te verschalke­n.