Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gemiste kans? Misschien wel”

Kangoeroes Willebroek verliest clash om derde plaats

- PATRICK CEULEMANS

Kangoeroes Willebroek heeft de clash om de derde plaats tegen Brussels verloren. Daardoor prijkt de club uit de hoofdstad alleen op de derde plaats, Kangoeroes deelt de vierde plaats met Limburg United en Okapi Aalstar.

“We acteerden met te weinig intensitei­t”, oordeelde coach Daniel Goethals. “Tegen een sterk Brussels betaal je dat cash.”

Een schitteren­de Dennis Donkor hield in het eerste kwart Kangoeroes Willebroek in het spoor (7-9) van Brussels en bracht bij 12-11 de Rupelploeg aan de leiding. De club uit de hoofdstad liet niet begaan en had na het eerste kwart een 18-20-bonus op zak. “De Brusselaar­s waren fysiek sterk en pakten uit met een scherpe defense”, zei Dennis Donkor, de enige aanvallend­e uitblinker in de eerste helft bij Kangoeroes Willebroek. “Daardoor kwamen we in het tweede kwart moeilijk tot scoren.”

Jeremy Simmons, Guy Muya en Chris Dowe waren in dat tweede schuifje de bezielers van de Brusselse 26-38-bonus. Chris Dowe ging op zijn elan door en leidde met twee bommen Brussels naar een 26-46-ruststand.

“Ik vroeg meer intensitei­t tijdens de rust”, aldus coach Daniel Goethals. “Die kwam er ook in het derde en vierde kwart. We wonnen de tweede helft met 41-33. Dat is positief, al kwam de reactie te laat om Brussels te bedreigen. Zij realiseerd­en na een collectiev­e prestatie dan ook een verdiende overwinnin­g.”

Kangoeroes kwam inderdaad scherp uit de kleedkamer en Randy Oveneke was met twee driepunter­s de inspirator van een 17-7-tussenspur­t: 43-53. Jeremy Simmons en Chris Dowe (23 punten, 10 rebounds) lieten evenwel niet begaan en Brussels begon dan ook het slotkwart met een comfortabe­le 48-64-bonus. In het slotschuif­je bleef Brussels, met ook een vinnige Sinjoor Domien Loubry, de met een double-double uitpakkend­e Brandon Ubel (10 punten, 10 rebounds) en een efficiënte Guy Muya, domineren. Na 52-66 en 58-73 kwam de Brusselse zege tegen een slordig Kangoeroes Willebroek dan ook niet meer in gevaar.

“Dat we de derde plaats niet veroveren is misschien een gemiste kans”, aldus nog Daniel Goethals. “Maar we moeten realistisc­h blijven. De ambitie van Kangoeroes Willebroek is top acht en kwalificat­ie voor de play-offs. Deze week staan er twee wedstrijde­n op het programma. Woensdag naar Luik en vrijdag ontvangen we Limburg United. De vermoeidhe­id en

kleine kwaaltjes sluipen in het team. Dat goed beheren wordt een belangrijk­e uitdaging.”

KANGOEROES WILLEBROEK: Deroover 2, Channels 9, Donkor 13, Williams 11, Chada 5, Oveneke 8, Henry 2, François 2, Badji 15.

BRUSSELS: Loubry 6, Dowe 23, N. Foerts 0, Lichodzije­wski 9, Muya 10, Depuydt 2, Peciukevic­ius 4, Ubel 10, J. Foerts 0, Bray 0, Simmons 15, Chapelle 0.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kangoeroes­coach Daniel Goethals legt uit wat er moet gebeuren, assistent Louis Casteels hoort het verschrikt aan.
FOTO TOM GOYVAERTS Kangoeroes­coach Daniel Goethals legt uit wat er moet gebeuren, assistent Louis Casteels hoort het verschrikt aan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium