Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons haalt zwaar uit

- (jbr)

Landskampi­oen Dragons heeft zwaar uitgehaald op het veld van Daring. De Brasschate­naren wonnen met 07. Antwerp verloor met 52 bij Watducks en blijft in acuut degradatie­gevaar.

Dragons stond bij de rust al met 0-3 voor bij Daring, dat nochtans een kans maakt om de play-offs te halen. Florent Van Aubel maakte twee doelpunten. De overige treffers kwamen van Thomas Briels, Thomas Verheyen, Jérémy Celis, Jeffrey Thys en Henri Raes.

“Onze spitsen waren heel efficiënt”, aldus sluitstuk van de verdedigin­g Arthur Van Doren. “We hebben als team heel rustig gespeeld, heel solide en soepel. Het was een heel leuke wedstrijd voor ons.”

Dragons blijft door deze zege aan de leiding. De Brasschate­naren blijven zo mooi op schema om met een eerste plaats in de reguliere competitie al een EHL-ticket te bemachtige­n.

“Verder willen we blijven groeien naar onze topvorm voor de play-offs en de Euro Hockey League”, zegt Van Doren nog. “Ons team is nog jong, maar er zit zeer veel kwaliteit in. Vorig seizoen was het nog te vroeg om al zeer ambitieus te zijn in de EHL.”

Antwerp blijft na de nederlaag bij Watducks op drie punten hangen van Braxgata. Momenteel betekent dat de degradatie voor de jongens uit SintJob. Herakles verstevigt zijn vierde plaats. De Lierenaars tellen vier punten meer dan het vijfde geklasseer­de Leopold.

Bij de vrouwen won leider Braxgata met 1-3 op Herakles. Antwerp won met diezelfde cijfers bij Watducks. Braxgata leidt met twee punten voorsprong op Gent en zeven op Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium