Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nederlaag met heel zure smaak

Topvolley Callant Antwerpen laat kans liggen om zich in s trijd om tweede plaats te mengen

- MARCEL BERNAERTS

Topvolley Callant Antwerpen heeft ook zijn tweede playoffwed­strijd met 32 verloren. De Sinjoren kwamen in de hel van Menen wel 02 voor, maar ze konden in de daaropvolg­ende sets hun goede start niet bevestigen. Het meegepakte punt zorgt er wel voor dat Antwerpen datzelfde Menen achter zich houdt.

De troepen van trainer Alain Dardenne misten wel de kans zich volop te mengen in de strijd om de tweede plaats met Aalst en Roeselare. Vooral dat laatste smaakte zuur bij Dardenne.

“Voor de start van de play-offs heb je altijd, realistisc­h of niet, de ambitie zo hoog mogelijk te eindigen. Vooraf teken je altijd voor een punt op Menen, maar gezien het wedstrijdv­erloop overheerst nu de ontgoochel­ing. Op het moment dat je op 0-2 komt denk je niet meer aan dat ene punt. Dan ga je voluit voor de drie punten. Reken je daar ook op. We hebben dus punten laten liggen.

We zijn heel sterk aan de wedstrijd begonnen, speelden twee sets op een heel hoog niveau. Maar we zijn stilgevall­en. De opslagdruk werd wat minder, er werd minder vlot gescoord en zo hebben we Menen opnieuw in de wedstrijd laten komen. We hadden deze wedstrijd twee sets in handen, maar op het moment dat we onder druk kwamen te staan onderginge­n we de wedstrijd.”

Antwerpen zag de thuisploeg langszij komen, knokte nog even terug in set vijf, maar kwam uiteindeli­jk tekort.

“In dit soort wedstrijde­n merk je dat een aantal spelers wedstrijdr­itme tekort komt. Je ervaart ook dat vanaf het moment dat er druk bij komt kijken een aantal spelers de controle verliest en op een veel lager niveau gaat acteren. Jammer, vooral omdat we bij een eventuele zege - die er echt wel inzat - mee zouden blijven draaien in de strijd om de tweede plaats.”

Antwerpen had bij winst inderdaad op amper één punt van Aalst en twee van Roeselare gestaan.

Setstanden: 2225, 2025, 2521, 2518,

1512.

 ?? FOTO VDB ?? Sarnecki teistert het Antwerpse blok.
FOTO VDB Sarnecki teistert het Antwerpse blok.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium