Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasja naar bekerfinal­e

- (midc)

Sasja plaatste zich, zoals verwacht, met een 2030 overwinnin­g tegen Kortrijk voor de finale van de Beker van België. Na een matige eerste helft (rust 913) ging de thuisploeg in de tweede periode fysiek onderuit en kwam een overigens matig Sasja nooit meer in gevaar. Op Paasmaanda­g staat Sasja in de Leuvense Sportoase tegenover landkampio­en Bocholt met als opdracht: voor de zevende keer de beker mee naar Hoboken brengen.

Aanvoerder Kevin Jacobs: “Wij hebben het onszelf voor rust moeilijk gemaakt door een resem open kansen om zeep te helpen en ze op de thuisdoelm­an of zelfs naast het doel te werpen. Het jonge Kortrijk maakte daarvan dankbaar gebruik om, geruggenst­eund door 1.200 enthousias­te supporters, gedurende ruim twintig minuten in de match te blijven. In het begin van de tweede helft sloegen wij een kloof en vanaf dat moment controleer­den wij de wedstrijd. Positief is dat heel wat van onze bankzitter­s speelminut­en kregen. Dat is nodig omdat er ons nog heel wat te wachten staat. Zo start zaterdag en zondag play-offs 2, waarin in zes weekends uitgemaakt zal worden welke twee ploegen volgend seizoen in de BeNeLeague zullen aantreden. Van even nagenieten en de teugels wat losser laten is dus zeker geen sprake.”

Ook persverant­woordelijk­e Robert Peeters was tevreden, maar dacht vooral toekomstge­richt.

“Sasja won uiteindeli­jk verdiend, maar de komende weken zal nog hard gewerkt moeten worden om het niveau op te krikken, willen wij met succes de strijd in play-offs 2 kunnen aangaan. De eerste serieuze test volgt al meteen volgende zondag, met de derby tegen Olse Merksem. De winnaar van dit treffen zet alvast een flinke stap in de richting van een gegeerd ticket voor de Belgisch-Nederlands­e competitie van volgend seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium