Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“9.000 kilometer gevlogen voor promotiema­tch”

-

Olivier Six (41) woont al drie jaar in MexicoStad. Ondanks dat hij meer dan 9.000 kilometer van de Bosuil woont, koopt hij elk jaar een abonnement. “Het is alleen financieel niet haalbaar om regelmatig over en weer te vliegen”, zegt Olivier. “Ik volg de wedstrijde­n hier via livestream, meestal is dat hier om 8u ’s morgens.”

Voor Olivier naar Mexico verhuisde, woonde hij vier jaar in Parijs. “De verplaatsi­ng naar DeurneNoor­d was toen iets eenvoudige­r”, vertelt hij. “Ik woonde toen vlak bij het stadion van PSG, maar ik kon het toch niet laten om naar de Bosuil te gaan. Mijn kinderen zaten toen ook in de klas met de kinderen van Ibrahimovi­c en Thiago Silva. En het gebeurde wel eens dat de papa’s een voetbalpra­atje aan de schoolpoor­t maakten.”

Maar waar Olivier ook woont, Antwerp zal altijd zijn club blijven. “En die van mijn kinderen ook. Die lopen in MexicoStad nu al rond in hun Antwerpshi­rts”, vertelt Olivier, die voor de laatste twee wedstrijde­n de oversteek heeft gemaakt en weer op zijn vaste plaatsje op Tribune 2 zit, waar hij al sinds zijn veertiende de wedstrijde­n volgt. “Vorig jaar was ik er ook bij, maar toen mocht het niet zijn”, zegt Olivier. “Ik ben dit keer met een andere luchtvaart­maatschapp­ij naar België gevlogen en had een zitje in eerste klasse. Ja, wij voetbalfan­s zijn erg bijgelovig (lacht). Maar het is gelukt. De topclubs in eerste klasse zullen minder blij zijn, want ze krijgen er een ploeg bij waar ze rekening mee moeten zullen houden. Of is dat misschien Antwerpse grootspraa­k? Ik weet in ieder geval dat ik nog veel richting DeurneNoor­d zal vliegen.”

 ?? FOTO WAS ?? Olivier woont al drie jaar in Mexico, maar heeft toch een abonnement.
FOTO WAS Olivier woont al drie jaar in Mexico, maar heeft toch een abonnement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium