Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn vriendinne­n begrijpen er niets van”

-

Avelien Sente (23) loopt al sinds haar twaalf jaar op de Bosuil rond. Ze studeert nog, doet daarnaast modellenwe­rk en reist het land rond als promogirl voor onder andere Jupiler. Een drukke agenda, lijkt ons. “Maar wel een agenda die volledig afgestemd is op de wedstrijdd­agen van den

Antwerp. Uit of thuis, ik zal er zijn”, vertelt Avelien. “Daarvoor moet alles wijken. Het is ook een familietra­ditie. Mijn opa nam mijn vader mee, die op zijn beurt mij overtuigd heeft.”

Het aantal vrouwelijk­e supporters van RAFC ligt beduidend lager dan het aantal mannen. Maar Avelien heeft zich daar nooit aan gestoord. “Ik doe ook aan motorcross, dus ik ben het wel gewend om alleen maar tussen de mannen te zitten”, lacht ze. “Ik word ook niet lastiggeva­llen. De meesten kennen me al sinds mijn twaalf jaar én ze kennen mijn papa. Ik neem mijn vriendinne­n wel eens mee naar de Bosuil, maar zij begrijpen niet dat ik zo kan opgaan in een match.”

Avelien had nooit durven dromen dat haar club dit jaar naar eerste klasse zou promoveren. “We hebben de afgelopen jaren zo veel pech gehad, alsof het leek dat het gewoon niet mocht zijn”, zegt ze. “Na vorig seizoen was ik dit jaar zelfs aan het twijfelen om nog een abonnement te kopen. Maar mijn papa is op mij blijven inpraten: ‘je gaat er spijt van hebben als je het niet doet’, zei hij. En ik ben blij dat ik geluisterd heb. Dit wilde ik voor geen geld ter wereld missen.”

 ?? FOTO RR ?? Avelien met haar vader. “Blij dat ik naar hem geluisterd heb om een abonnement te kopen.”
FOTO RR Avelien met haar vader. “Blij dat ik naar hem geluisterd heb om een abonnement te kopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium