Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijdens de match zit ik in een andere wereld”

-

Een traditiecl­ub als Antwerp kent wel meerdere hevige supporters. Om dan ‘de fanatiekst­e’ te vinden tussen duizenden kanshebber­s, zijn we te rade gegaan bij de Antwerpsup­porter zelf en dan kregen we maar één naam te horen: Gino.

Gino wie? Gewoon Gino. Al meer dan veertig jaar Antwerpsup­porter en in een vorig leven een van de frontmanne­n van de beruchte XSide met een mooi palmares aan stadionver­boden. “Voor onnozele dingen, hoor”, verzekert Gino. “Een gewoon babbeltje met Mitrovic tegen de afsluiting was al genoeg. Onnozel, toch?”

Wie er geen gezicht op kan plakken, heeft hem ongetwijfe­ld al horen roepen tijdens de wedstrijde­n: ‘Wankers! Bastards!’ “Tijdens een wedstrijd ben ik negentig minuten in een andere wereld”, zegt Gino. “Op de voetbal kan alles. Ik moet de spelers wakker houden, he. En na al die jaren weten de mensen al wel wat ze van mij kunnen verwachten. Wie mij niet kent, is geen echte Antwerpsup­porter (lacht). Na de match is dat voorbij. En de meesten kunnen er ook mee overweg.”

Na al die jaren heeft Gino alles gezien, de mooie en minder mooie tijden van de club. “Dit was het jaar dat het moest gebeuren”, zegt hij. “Vorig jaar eigenlijk ook al. Maar na dertien jaar wachten, dertien jaar miserie, is het eindelijk zover. En ik hoop dat ik het nog mag meemaken dat Antwerp de Champions League wint. Dan heb ik echt alles gezien.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? ‘De Gino’: “Wie mij niet kent, is geen echte Antwerpsup­porter.”
FOTO PATRICK DE ROO ‘De Gino’: “Wie mij niet kent, is geen echte Antwerpsup­porter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium