Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog geen tien matchen gemist in 20 jaar tijd”

-

Danny Bartholome­eusen (56) zag zijn eerste wedstrijd op de Bosuil toen hij zes jaar was. Het was vanaf dat moment dat hij de Antwerpmic­robe te pakken had. Op zijn 35ste, toen hij zelf stopte met voetballen, schreef hij zich in bij een supporters­club. Sinds dit jaar is hij ook voorzitter van Number One. “Sindsdien heb ik vrijwel alle wedstrijde­n gezien”, zegt Danny. “Als ik er tien gemist heb, zal het al veel zijn.”

De titel ‘de dunste’ dekt de lading misschien niet helemaal, maar is een verwijzing naar de 50 kilo die hij is afgevallen ten voordele van supporters­participat­ieverenigi­ng Act as One. Hij liet zich sponsoren per verloren kilogram. Danny zoekt altijd naar nieuwe manieren om de club een hart onder de riem te steken. Zo zette hij vorig jaar ook de twee minuten applaus voor Patrick Decuyper in gang.

Voor Danny had het voor Antwerp vorig seizoen al moeten gebeuren. “Maar dit jaar was er nog meer spanning”, zegt hij. “Het was een seizoen waar alle emoties passeerden: woede, teleurstel­ling, blijdschap… Maar de laatste weken waren de zotste. Ik had ze geen kansen meer gegeven, maar dan krijg je de match tegen Lom mel. Iedereen zat in zak en as, tot het allerlaats­te moment. Die gekte toen en de gekte nu is niet normaal. Antwerp naar eerste klasse: alleen maar door eraan te denken, krijg ik al tranen in de ogen.”

 ?? FOTO WAS ?? Danny Bartholome­eusen verloor 50 kilo om zijn club te steunen.
FOTO WAS Danny Bartholome­eusen verloor 50 kilo om zijn club te steunen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium