Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grootste fan van ‘De Mol’ deelt tips met achtduizen­d volgers

- (evb) www.facebook.com/groups/Mollengroe­p

Het zijn drukke tijden voor Marc Denys (47) uit Rijmenam, de grootste fan van De Mol. Hij bekijkt elke aflevering meermaals, beheert een Facebookgr­oep met 8.000 volgers en schrijft een blog over zijn favoriete televisiep­rogramma. “Ik heb sterke vermoedens dat Robin de Mol is”, tipt hij.

“Eind maart, wanneer het programma gedaan is, keert de rust hier pas terug. Momenteel is het erg druk”, zegt Marc. “Niet alleen meerdere keren naar de uitzending kijken vereist tijd, elke dinsdag ben ik ook nog uren bezig met mijn blog voor de Krant van West-Vlaanderen of post ik enkele leuke fragmenten op Facebook. In die ‘Mollengroe­p’ op Facebook bespreken we alles: wie probeert zich extra verdacht te maken? Hebben we tips gemist? Kandidaten van vorig jaar en zelfs van dit jaar zijn lid.”

Toch weet Marc niet meer dan de doorsneeki­jker. “Ik heb vermoedens dat Robin de Mol is, maar ik weet dat niet zeker. Bij vorige reeksen heb ik het telkens goed voorspeld, maar ik kan me natuurlijk ook vergissen. Davey uit Onze-LieveVrouw-Waver gaat volgens mij het spel winnen.”

Marc Denys is al een fan van De Mol van toen het programma nog op de VRT te zien was. “Toen het daar stopte, bekeek ik alle seizoenen op de Nederlands­e televisie. Ik was dan ook erg enthousias­t toen ik vernam dat Vier de draad in Vlaanderen weer ging oppikken.”

Begin februari van dit jaar was Marc er als de kippen bij toen productieh­uis Woestijnvi­s hem uitnodigde voor de laatste briefing van de kandidaten op Belgische bodem. “Daar ontmoette ik Gilles Van Bouwel, de Mol van 2016. Een fijne ontmoeting was dat. Gilles interviewd­e me zelfs voor Woestijnvi­s op mijn werk in Brussel ( Marc is selectiede­skundige voor de FOD Financien, red.).”

Niet alleen de entertainm­entwaarde van het programma spreekt Marc aan, ook de idyllische locaties. “Bovendien doe ik mijn hoed af voor alle cameramens­en en voor de montageplo­eg. De montage speelt een grote rol en is een helse opdracht.”

Marc heeft inmiddels een pak volgers uit eigen streek, maar ook uit West-Vlaanderen. “Oorspronke­lijk komt ik uit Handzame ( Kortemark,

red.). De Facebookgr­oep startte ik inmiddels een jaar geleden op, dus mensen beginnen mijn project goed te kennen.”

Zelf deelnemen aan De Mol, blijft voorlopig een droom. “Ook voor dit seizoen schreef ik me in, samen met zevenduize­nd anderen. De kans dat je dan een van de gelukkigen bent, is uiterst klein. Maar ook al haal ik het televisies­cherm niet, ik blijf de community voortzette­n.”

 ?? FOTO RR ?? Marc Denys toont een foto van zijn ontmoeting met Gilles Van Bouwel, die de Mol was in 2016.
FOTO RR Marc Denys toont een foto van zijn ontmoeting met Gilles Van Bouwel, die de Mol was in 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium