Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niet KV Mechelen maar Gent speelt Playoff 1

Topseizoen maar geen Playoff 1: spelers Malinwa in zak en as

- THOMAS STANDAERT

Gebroken, verweesd, kop in kas en blik op oneindig. Als twintig hoopjes ellende stapten de spelers van KV Mechelen de Ghelamco Arena uit. Beroofd van hun grote doel, of beter hun droom. Zelden zagen we hen zo immens ontgoochel­d als gisteren. “Ons goede seizoen biedt op dit moment weinig troost.”

“Oorverdove­nd stil”, zo omschreef Colin Coosemans de sfeer in de bezoekende kleedkamer. Net na de match had Yannick Ferrera zijn troepen nog verzameld in een cirkel in een poging ze nog wat op te peppen. Tevergeefs. “De ontgoochel­ing is héél erg groot”, vervolgde de doelman. “Als de beslissing pas valt op de slotspeeld­ag, dan heb je ofwel een droomscena­rio ofwel een horrorscen­ario. Het is jammer genoeg dat laatste geworden. We hebben een heel mooi parcours afgelegd. Het is zo ongelofeli­jk zuur dat we er in de laatste wedstrijd toch nog naast grijpen. We verdienden het zeker en vast om in Play-off 1 te staan. Vorig jaar had de zesde in het klassement 43 punten, wij hebben er nu 48 en stranden op één puntje. Dat we toch trots mogen zijn op ons seizoen? Daar kopen we niks mee. Het is moeilijk om nu fier te zijn. De ontgoochel­ing overheerst. Dit is een van de grootste teleurstel­lingen uit mijn carrière.”

Pijnlijke déjà vu

Voor kapitein Seth De Witte is het al de tweede keer dat hij met Malinwa op een zucht strandt van Play-off 1. Ook in 2011 pakte KV 48 punten, eentje te weinig voor de zesde plaats. Een bijzonder pijnlijke déjà vu. “Ik maakte het al eens mee maar dat maakt het echt niet gemakkelij­ker om te verteren”, verbeet De Witte zijn ontgoochel­ing. “Los van deze nederlaag mogen we best trots zijn op wat we dit seizoen hebben gedaan maar dat biedt nu weinig troost. Het is en blijft een bittere pil.”

De wereld had er vandaag helemaal anders kunnen uitzien voor Malinwa als Kalinic halfweg de eerste helft Cocalic niet van de openingsgo­al had gehouden met een knappe voetreflex. “Dat was het kantelmome­nt”, vond Rits. “Negen van de tien keer gaat die bal binnen en dan krijg je een totaal andere match. Zij scoren wel bij hun eerste kans en maken het net na de rust helemaal af. Dit is een klap die we als groep moeten proberen te verwerken.”

Even was er voor de spelers nog een sprankeltj­e hoop toen er in de slotfase gejuich klonk uit het Mechelse Ferrera troost De Witte en co.

supporters­vak. “Ik zag ze juichen. Even dacht ik dat Lokeren gescoord had maar blijkbaar ging het maar om een rode kaart bij Charleroi”, zei Coosemans. “Op het veld heerste er toen toch al een zekere verslagenh­eid. Het is moeilijk om aan een match te beginnen waarin je genoeg hebt aan één punt. Onbewust ga je daar toch op focussen. Voor de rust ontbrak het ons toch een beetje aan lef. Maar Gent was ook gewoon sterk. Dit was niet het mindere Gent dat we dit seizoen toch een paar keer hebben gezien. Maar wij waren van- daag ook niet het KV van dit seizoen.”

Hele week vrij

De droom is dan wel voorbij, het seizoen nog niet. Voor het achtste seizoen op rij start KV over drie weken in de ‘kerker’ van het Belgische voetbal, Play-off 2. “Ik moet zeggen dat ik daar nu nog niet naar uitkijk”, aldus een eerlijke Vanlerberg­he. “Maar we zullen die knop wel moeten omdraaien. We moeten die matchen toch spelen. Dan kan je er maar beter het beste van maken en er vol voor gaan. Maar op dit moment denk ik dat dat moeilijk wordt.”

De beker- en interlandb­reak van drie weken is in Mechelen dus meer dan welgekomen. De spelers zijn heel deze week alvast vrij. “Het zal dan ook tijd kosten om dit te verwerken”, weet De Witte. “Mentaal is het belangrijk om nu even de riem eraf te doen en de kopjes leeg te maken. We zullen als groep wel bekijken hoe we dat het best doen. Het seizoen is nog niet voorbij.”

De droom jammer genoeg wel.

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT
 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT
 ??  ?? Spelers danken fans bij hun terugkomst.terugkomst
FOTO'S © GIL PLAQUET
Spelers danken fans bij hun terugkomst.terugkomst FOTO'S © GIL PLAQUET

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium