Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier Albert Heijnfilia­len verkocht, nog vier te gaan

-

Op een bijzondere ondernemin­gsraad van Albert Heijn werd gisteren aangekondi­gd dat het filiaal op het Antwerpse Kiel overgekoch­t wordt door Tanger. De vestiging in Turnhout wordt overgenome­n door Lidl.

Een van de voorwaarde­n die vorig jaar gesteld werden door de Belgische Mededingin­gsautorite­it voor de fusie tussen Ahold (Albert Heijn) en Delhaize was de verkoop van dertien winkels. Voor acht Albert Heijns, vijf Delhaizefr­anchisewin­kels en een aantal nog niet geopende winkels moest een oplossing worden gezocht.

Meer dan een jaar later werd een koper gevonden voor de helft van de Albert Heijnvesti­gingen. Lidl neemt drie Albert Heijnfilia­len over – een daarvan is de winkel in Turnhout. De overname zou op 1 mei gebeuren. Tanger, een Nederlands­e keten die halalprodu­cten verkoopt, neemt de Albert Heijn op het Antwerpse Kiel op 1 juni over en koopt ook een Proxy Delhaize.

“Onzekerhei­d deels weg”

Volgens secretaris Erik Dirkx van de socialisti­sche vakbond BBTK wordt het personeel mee overgenome­n. “Voor het tijdelijke en interimper­soneel zal het nog bekeken moeten worden of men dat wil overnemen of niet. Het is goed dat deze stap is gezet voor de betrokken winkels. Al komen er nu nieuwe vragen bij. In Turnhout klinkt het bijvoorbee­ld dat er al een Lidl is.”

Ook Thomas Vanbiervli­et van de liberale vakbond ALCVB is optimistis­ch. “We zijn tevreden dat er voor de vier Albert Heijnwinke­ls een einde komt aan een stuk onzekerhei­d. De mensen weten nu tenminste waar ze aan toe zijn.”

Voor de vier nog niet verkochte Albert Heijnwinke­ls, waaronder die op de Groenplaat­s, hopen de bonden dat er snel duidelijkh­eid komt.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? AH op het Kiel.
FOTO WIM HENDRIX AH op het Kiel.
 ?? FOTO WLT ?? AH in Turnhout.
FOTO WLT AH in Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium