Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afhaalpunt­en aan stadsrand om klanten files te besparen

Plastiek Van Wauwe uit Deurne bedient cliënteel ook in Antwerpse noord- en zuidrand tijdens werken

-

Kunststofv­erdeler Plastiek Van Wauwe uit Deurne bedient zijn klanten uit de Antwerpse noordrand voortaan met een extra afhaalpunt in Schoten. De opening daarvan vond niet toevallig gisteren plaats, de dag waarop het aantal rijstroken van de Bisschoppe­nhoflaan vanwege werkzaamhe­den gehalveerd werd. Er stonden meteen lange files. Later gaat het bedrijf ook een afhaalpunt in de zuidrand openen. Met steun van de stad Antwerpen.

Anticipere­nd op de vele wegwerkzaa­mheden deed de stad vorig jaar een oproep naar projecten die kunnen bijdragen tot een ontlasting van het verkeer. De werkgroep Slim naar Antwerpen ging op zoek naar slimme oplossinge­n bij werkgevers, reizigers en allerlei dienstverl­eners. Tien voorstelle­n werden geselectee­rd en worden nu ook beloond met een flinke duw in de rug van de stad, als ze tenminste effectief aan uitvoering toe geraken. Naast een premie van 50.000 euro gaat het om logistieke en praktische steun bij de verwezenli­jking van de mobiliteit­soplossing.

Plastiek Van Wauwe viel zelfs twee keer in de prijzen. De kmo uit Deurne die kunststofm­aterialen verdeelt voor bouwbedrij­ven en doe-het-zelvers kwam op de proppen met een even doeltreffe­nd als eenvoudig voorstel: het openen van twee afhaalpunt­en voor de klanten buiten de ‘ oorlogszon­e’ voor het verkeer.

30% van klanten

“Wij zijn een echt Deurnes bedrijf en al decennia gevestigd in de schaduw van het Bosuilstad­ion”, vertelt zaakvoerde­r Armand Huylebroec­k. “Als onze klanten nu door de renovatie van de Bisschoppe­nhoflaan, de afsluiting van de Brug van den Azijn en later ook nog eens door werkzaamhe­den in het kader van de Oosterweel­verbinding gewoon niet meer tot bij ons geraken, komen wij naar hen toe. Voor onze klanten die vanuit het noorden van Antwerpen komen en die toch 30% van het klantenbes­tand uitmaken, is er nu alvast ons afhaalpunt in de Eethuisstr­aat in Schoten. We vonden onderdak in een magazijn van een dakwerker.”

Bovendien komt er in de zuidrand een gelijkaard­ig afhaalpunt. Deze week beslist Plastiek Van Wauwe waar dat precies zal komen, wellicht in Wommelgem of Kontich.

Wie voor 16u bestelt bij Plastiek Van Wauwe, vindt zijn materialen de ochtend daarop al in het afhaalpunt in Schoten. “Daar zullen ook 700 van onze 10.000 producten permanent voorradig zijn. Een experiment. Die selectie zal constant worden bijgestuur­d en voortaan kunnen alle producten ook online besteld worden”, zo kondigt Huylebroec­k enkele aanvullend­e nieuwighed­en aan.

Sneller op werf

“We organisere­n zelf één keer per dag het grote transport tussen ons hoofdmagaz­ijn in Deurne en ons filiaal in Schoten. We doen dat in al vroegte, wanneer er nog niemand op de baan is. Onze klanten zijn zo sneller op de werf, waar ze tenslotte hun geld verdienen. Ook aan onze leverancie­rs hebben we gedacht. Die mogen voortaan al vanaf 5u leveren om de files voor te zijn. Een tijdelijke maatregel waarvoor we overleg pleegden met onze goede buren in de Oude Bosuilbaan.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Foto boven: De Bisschoppe­nhoflaan in Deurne is sinds gisteren voor de helft afgesloten vanwege werkzaamhe­den. Meteen stond het verkeer in lange rijen aan te schuiven.
FOTO WIM HENDRIX Foto boven: De Bisschoppe­nhoflaan in Deurne is sinds gisteren voor de helft afgesloten vanwege werkzaamhe­den. Meteen stond het verkeer in lange rijen aan te schuiven.
 ?? FOTO JAA ?? Foto onder: Het team van kunststofv­erdeler Plastiek Van Wauwe aan het afhaalpunt in Schoten.
FOTO JAA Foto onder: Het team van kunststofv­erdeler Plastiek Van Wauwe aan het afhaalpunt in Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium