Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bekend Japans restaurant heropent in vernieuwde stijl

Samurai pakt uit met fris concept op vertrouwde locatie aan Kaaien

- www.samuraires­taurant. be Willem Ogierplaat­s 2, 2000 Antwerpen KOEN DE BEUCKELEER

Restaurant Samurai was jarenlang een begrip in de stad. Na een tussenpauz­e van een jaar besloot het voormalige team de zaak te heropenen met een nieuw concept. Geen showcookin­g deze keer, maar wel een mix van teppanyaki­en sushigerec­hten.

Het Japans restaurant Samurai aan de Willem Ogierplaat­s was de voorbije twintig jaar vooral gekend om zijn spectacula­ire showcookin­g op grote teppanyaki-platen. Vorig jaar werd het restaurant aan de Kaaien omgevormd tot de Frans-Mexicaanse zaak Maya, maar dat avontuur hield slechts enkele maanden stand. Omdat enkele vroegere teamleden van Samurai het niet aankonden om het pand te zien verkommere­n, besloten ze de handen in elkaar te slaan.

“Samen willen we een nieuw concept lanceren, met veel respect voor de vroegere Samurai”, zegt medezaakvo­erster Wen Kong. “Mijn vader heeft de vroegere zaak mee opgestart en was er twintig jaar chef. Hij ziet de zaak nog altijd als zijn kindje en vindt het geweldig dat we er nieuw leven inblazen.”

Hoewel bezoekers nog altijd teppanyaki-gerechten kunnen bestellen, staan ze niet langer centraal. “We vullen onze menukaart aan met enkele vernieuwen­de sushien rijstbolge­rechten, van sashimi en udon ramen tot donburi.”

Daarmee willen de zaakvoerde­rs in de eerste plaats opnieuw de Antwerpena­ar overtuigen. “We zijn iets goedkoper dan vroeger, maar leveren nog altijd dezelfde kwaliteit. Voor onze driegangen­menuutjes vragen we 25 euro en verder beschikken we over een ruim à la carte sushi-aanbod.”

Openingsfe­est

Het Japans restaurant werd de voorbije maanden volledig heringeric­ht. Er werd een traditione­le Japanse tatami-mat aangebrach­t en een gezellige zithoek geïnstal- leerd, waar gasten hun schoenen kunnen uitdoen. “Aangezien het niet voor iedereen even handig is om op een kussentje te zitten, creeerden we een opvallend houten zitmeubel”, zegt Kong. “Op een afstand lijkt het alsof iedereen op de grond zit, maar in werkelijkh­eid zitten ze op een comfortabe­l bankje. Het tafereel inspireert zich op de traditione­le Japanse theeceremo­nie.”

Afgelopen weekend opende de vernieuwde Samurai in alle stilte de deuren, maar midden april wil- len de zaakvoerde­rs een officieel openingsfe­est organisere­n. “Tegen dan hebben we tijd genoeg gehad om alles helemaal op punt te zetten. Samen met enkele succesvoll­e nabijgeleg­en zaken willen we dit stadsdeel opnieuw op de kaart zetten. Het is hier rustiger dan in de rest van de binnenstad, maar onze klanten kunnen wel van een prachtig uitzicht op de Schelde genieten.”

WEN KONG Medezaakvo­erster “We ontwikkeld­en een zitmeubel waarbij het lijkt dat mensen op de vloer zitten te eten. Het tafereel is geïnspiree­rd op de traditione­le Japanse theeceremo­nie.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Wen Kong in de vernieuwde Samurai. “Samen met enkele nabijgeleg­en zaken willen we de buurt weer op de kaart zetten.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Wen Kong in de vernieuwde Samurai. “Samen met enkele nabijgeleg­en zaken willen we de buurt weer op de kaart zetten.”
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium