Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dineren in gezellige Midden-Oosterse sfeer

Middle Eats opent tegenover Belltoren

- (dbw)

Tegenover Den Bell opende recent een nieuw restaurant. De jonge zaakvoerde­rs van Middle Eats bereiden met verse ingrediënt­en originele gerechten uit het Midden-Oosten.

In de Boudewijns­traat opende een gloednieuw restaurant de deuren. Middle Eats is het nieuwste project van Gilles Monbailliu (34) en zijn Tsjechisch­e vriendin Daniela Olmova (32). Twee globetrott­ers die na een aantal om- zwervingen in Antwerpen zijn aanbeland.

Monballiu startte eerder het foodtruckp­roject Monba op met Mexicaanse producten, maar onder invloed van zijn vriendin richt de nieuwe zaak zich nu op de keuken uit het Midden-Oosten.

“Ik heb een tijdje in een restaurant in Tel Aviv gewerkt, waar ik verliefd werd op de lokale foodcultuu­r”, vertelt Daniela. “Ingrediënt­en van verschille­nde culturen worden er versmolten tot heerlijke gerechten die je in Europa niet gemakkelij­k aantreft.”

De zaakvoerde­rs, die intussen een jaartje in onze stad wonen, waren meteen weg van het pand in de Boudewijns­traat. “Het is niet te groot en straalt een charmante gezellighe­id uit”, zegt Daniela. “We probeerden het ou- de pand in ere te houden, maar voegden er ook een aantal leuke details aan toe. Zo brachten we Arabische en Hebreeuwse schrijfsel­s aan, plaatsten we een grote toog om aan te eten en beschik- ken we over een ruime collectie originele Israëlisch­e wijnen.”

Voor het overige werkt Middle Eats met veel groenten en verse lokale producten. “Alleen de speciale dingen, zoals een saus op basis van sesamzaad, laten we overkomen uit het Midden-Oosten.”

Madam Woll

Middle Eats nestelt zich in het pand van het voormalig breicafé Madam Woll. De zaakvoerde­rs mikken niet alleen op buurtbewon­ers, maar ook op de ambtenaren van Den Bell en werknemers van omliggende kantoren. “Op maandag en dinsdag bieden we enkel lunches aan. Van woensdag tot en met vrijdag kunnen mensen hier ook komen dineren”, zegt Gilles. “In het weekend toeren we rond met ons foodtruckc­oncept Monba.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Gilles (34) en Daniela (32) voor hun zaak Middle Eats.
FOTO WALTER SAENEN Gilles (34) en Daniela (32) voor hun zaak Middle Eats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium