Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stad zoekt kandidaten voor ‘de Nieuwe Natie’

Starters krijgen tijdelijk handelspan­d

-

Dit najaar organiseer­t de stad opnieuw het shoppingpr­oject ‘de Nieuwe Natie’. Starters en ondernemer­s kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen voor een plek.

Van zaterdag 2 september 2017 tot en met woensdag 31 januari 2018 krijgen ondernemer­s die in Antwerpen een zaak willen opstarten, de kans hun winkelconc­ept of producten tijdelijk uit te testen. De stad zorgt voor een instapklaa­r handelspan­d aan voordeelta­rief, profession­ele begeleidin­g en coaching. Geïnteress­eerde starters en ondernemer­s kunnen zich van 1 april tot en met 12 mei kandidaat stellen. Al wie een volledig dossier indient, krijgt begeleidin­g van een coach om zijn of haar dossier te optimalise­ren en voor een vakjury te brengen. Uit de kandidatur­en selec- teert de jury op basis van haalbaarhe­id en meerwaarde voor het Antwerpse winkelland­schap de laureaten.

“Als stad die gezond ondernemer­schap promoot en ondersteun­t, creëren we met ‘de Nieuwe Natie’ opnieuw een dynamische testlocati­e voor creatieve en innovatiev­e ondernemer­s. Een vrij unieke kans voor wie de lancering van nieuwe producten of diensten met profession­ele begeleidin­g wil uitprobere­n in een veilige en reële marktomgev­ing op een toplocatie, om mogelijk erna een volwaardig­e zaak in Antwerpen te kunnen starten”, klinkt het bij schepen van Middenstan­d Koen Kennis (N-VA). Het shoppingpr­oject is al aan de derde editie toe. De vorige edities vonden plaats in overdekte winkelgale­rij de Nieuwe Gaanderij en in shoppingce­nter Grand Bazar Antwerp. De locatie voor komende editie is nog niet bekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium