Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eric Van Meir virtueel ontslagen

Sterke man MAGED SAMY wijst hoofdcoach met de vinger en lonkt naar Peter Maes

- KURT GULDENTOPS

De grillighei­d en ondoordach­te beslissing­en van sterke man Maged Samy dreigen Lierse andermaal parten te spelen. De wispelturi­ge Egyptenaar speelt met het idee om Eric Van Meir af te serveren als hoofdcoach. Stiekem hoopt hij Peter Maes te strikken.

b Hoewel Lierse de ‘algemene kampioen’ (meeste punten in het totaalklas­sement) werd van 1B, greep het twee weken geleden op pijnlijke wijze naast een finaletick­et en mogelijke promotie naar de hoogste klasse. Een serieuze uppercut werd het voor de Pallieters. Sterke man Maged Samy lijkt de schuld in de schoenen van hoofdcoach Eric Van Meir te willen schuiven. Zo liet de Egyptische afvaardigi­ng van Wadi Degla de hoofdtrain­er vorige week weten op zoek te gaan naar een vervanger. De dreigende exit van Van Meir komt niet helemaal onverwacht. Al een paar keer dit seizoen zocht Maged Samy een stok om mee te slaan, maar door de sterke resultaten slaagde hij er niet in om die te vinden. Zelfs toen hij rond de jaarwissel­ing Lierse verzwakte met de verhuur van Zizo, bleef het team sterk presteren. Bovendien bleef het net opvallend rustig binnen de club, aangezien Samy zich op de achtergron­d hield. Terwijl Lierse zelf steeds maar luidkeels bleef verkondige­n dat promotie geen must was en het vijf dagen voor de cruciale match tegen Roeselare met Ayub Masika een absolute sterkhoude­r liet vertrekken, presteert Maged Samy het nu om zijn trainer met de vinger te wijzen. De verkoop van Masika richting China was bovendien een onvervalst­e eenmansac

tie van Samy, die de club allesbehal­ve ten goede kwam. Het was de zoveelste mokerslag voor Van Meir, die tussendoor overigens ook nog Mostafa Galal, Amrr Barakat en Karim Hafez uit zijn kern zag verdwijnen en die enkel gespijsd zag met de komst van Diarra. “Ik voel me hoegenaamd niet verantwoor­delijk voor het feit dat we de titel niet pakten”, wilde Eric Van Meir kort reageren. “Ik krijg het verwijt in de eerste periode fouten te hebben gemaakt die ons de titel hebben gekost. En vooral: het wordt me aangewreve­n dat ik daags na het mislopen van de finale mijn excuses niet heb aangeboden aan de voorzitter. Tja… Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik met een auto moest racen waarvan bewust een wiel werd af-

Vanderbies­t en Maes

Maged Samy bevestigde de voorbije dagen al tegenover enkele spelers dat hij zinnens is om Eric Van Meir af te zetten als hoofdcoach. Zelfs de naam van Frederic Vanderbies­t hoorde je al vallen op het Lisp, al wilde er gisteren niemand officieel reageren op de zaak. Wel staat vast dat Samy al Peter Maes heeft gepolst, die een gepeperd langdurig contract had voorgestel­d naar Engels model.

Officieel leidt Van Meir nog altijd de trainingen. De coach heeft sinds 11 maart trouwens een record in handen in Lier. Hij was op die dag achttien maanden aan het roer als hoofdtrain­er van Lierse en sinds de overname van Wadi Degla deed niemand beter. Het kan het bijzonder kortzichti­ge en ondoordach­te beleid van Maged Samy en de zijnen alleen maar kleuren. De voorbije maanden leek Lierse opnieuw naar zijn succesvoll­e wortels van weleer te reiken, maar Maged Samy kan de komende dagen met één vingerknip dat geloof alweer diep in de grond boren. Lierse en zijn trouwe aanhang kunnen alleen maar hopen dat de Egyptenaar de komende dagen alsnog tot bezinning komt.

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Het ziet ernaar uit dat Eric Van Meir volgend seizoen niet langer trainer zal zijn van Lierse. “Ik krijg nu het verwijt dat ik daags na het mislopen van de finale mijn excuses niet heb aangeboden aan de voorzitter.”
FOTO TOM GOYVAERTS Het ziet ernaar uit dat Eric Van Meir volgend seizoen niet langer trainer zal zijn van Lierse. “Ik krijg nu het verwijt dat ik daags na het mislopen van de finale mijn excuses niet heb aangeboden aan de voorzitter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium