Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil terug naar eerste klasse”

Westerloba­as Herman Wijnants vroeg uitleg aan zijn collega van Kortrijk

-

Herman Wijnants moest gisteren nog bekomen van de degradatie naar 1B. ’s Ochtends belde de baas van Westerlo nog naar Kortrijkvo­orzitter Joseph Allijns aan wie hij uitleg vroeg voor de slechte prestatie van zijn club tegen Moeskroen. Daarna blikte Wijnants alweer vooruit, naar volgend seizoen en hoe opnieuw in 1A te geraken.

Iedereen bleef na Kortrijk - Moeskroen (0-2) met een wrang gevoel achter. Kortrijk leek er met de pet naar te gooien waardoor Moeskroen de zege cadeau kreeg. Door die zege bleef Moeskroen en niet Westerlo, dat zelf met 0-4 tegen Genk verloor, in de hoogste klasse.

“Herman Wijnants heeft me gecontacte­erd”, vertelde Kortrijkvo­orzitter Joseph Allijns ons gisteren. “Hij is me voor geweest, want ik wilde ook bellen. Ik zat echt met een knoop in mijn maag. Enkele jaren geleden hebben wij ons gered dankzij een zege op Westerlo, nu presteerde­n onze spelers zo slecht dat we Westerlo niet konden helpen.”

Allijns weigert te bevestigen dat zijn spelers maar wat aanmodderd­en. “Niet opzettelij­k, het was gewoon onkunde van onze kant en Moeskroen was beter. Dat is het. Echt waar. In de terugronde haalden we amper 7 op 45 en we verloren zeven van onze acht thuiswedst­rijden. Dit is geen incident, dit is gewoon al maanden aan de gang. In zoverre dat we moeten ingrijpen.”

Er hangt in Kortrijk een trainerson­tslag in de lucht. Herman Wijnants hoorde het allemaal met gemengde gevoelens aan. “Iedereen komt tegen mij vertellen dat er een reukje aan was, maar daar ben ik natuurlijk niets mee zonder bewijzen. Joseph Allijns beweert zelfs dat hij hun spelers een extra premie had beloofd. Het is natuurlijk wel zuur dat Moeskroen het vorige week tegen Standard ook al zo makkelijk had. Maar kom, we slaan de bladzijde om en gaan door.”

Sportieve toekomst

De eerste taak is nu om een vergelijk te vinden met trainer Jacky Mathijssen over een verlengd verblijf. De trainer moet van Wijnants zeker niet weg. Het is wel wachten op Mathijssen­s beslissing om de plannen voor de verdere toekomst uit tekenen. Er liggen voor volgend seizoen nog elf spelers onder contract in ’t Kuipje. “Ik wil terug naar eerste klasse, daar ga ik mijn uiterste best voor doen”, zegt Wijnants met veel overtuigin­g.

Intussen doen verhalen over eventuele overnemers weer de ronde. Geruchten over Chinezen, maar Wijnants had het zondagavon­d in het VTM-programma Stadion zelf over Japanners. “We krijgen inderdaad wat aanbieding­en, maar doordat we degraderen, is de situatie weer anders. Ik weet niet in hoeverre die mensen nog geïnteress­eerd zijn. Het geeft wel te denken dat alle clubs in 1B in buitenland­se handen zijn. Alleen Lommel niet, maar dat degradeert dan ook naar de amateurree­ksen. Neen, het wordt moeilijk, maar ik ga ervoor vechten om opnieuw in eerste klasse te geraken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium