Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De tranen stonden ook bij mij in de ogen”

Preses Johan Timmermans kijk t alweer vooruit maar...

- THOMAS STANDAERT

Ook dit seizoen geen Playoff 1 voor KV Mechelen. Eervol gesneuveld in de Ghelamco Arena, tot groot verdriet van spelers, staf, bestuur, supporters en sympathisa­nten over het hele land. De spelers krijgen een week om de opdoffer te verwerken, voorzitter Johan Timmermans rechtte gisteren al de rug. “We moeten nog een tandje bijsteken om het de volgende jaren wel te laten lukken.”

Voorzitter, heb je de ontgoochel­ing al wat kunnen verwerken?

“Als je er zo dicht bij bent, en het net niet haalt, dan weegt dat op de sfeer binnen een club. De ontgoochel­ing is nog altijd groot. Bij iedereen. Maar we kunnen niet anders dan verdergaan.”

De verslagenh­eid bij de spelers was enorm. Bloedt dan ook het hart van de voorzitter?

“Ik voelde heel erg met hen mee. Toen de wedstrijd werd afgefloten stonden de tranen ook bij mij in de ogen. Het pijnlijkst­e voor mij is dat we 48 punten pakken en er toch niet bij zijn. Vorig jaar had de zesde genoeg aan 43 punten. Al wil ik vooral het positieve onthouden. We hebben tot de laatste speeldag meegestred­en voor de top zes, terwijl niemand ons daar had verwacht. Daar mogen de spelers en de trainer fier op zijn.”

Jullie zijn er al een paar keer erg dicht bij geweest. De top zes lijkt jullie niet gegund?

“Dit is al de derde keer dat we als zevende eindigen ( in 2009-2010 en 2010-2011 overkwam het KV ook al,

red.). Ik ga er vanuit dat we nog een tandje moeten bijsteken om het in de volgende jaren wel te laten lukken. Dat is onze ambitie.”

Een ambitie die jullie vanaf nu ook jaarlijks uitspreken?

“Als we vooraf mikken op een rustig seizoen, dan verwijt men ons een gebrek aan ambitie. Als we wel die ambitie uitspreken en we halen het niet, dan zijn we zogezegd mislukt... Daarom zijn we liever voorzichti­g. Ook nu hebben we lang gewacht om te zeggen dat we tot het einde wilden meestrijde­n. Als je op de laatste speeldag een club uit de G5 nog het vuur aan de schenen kan leggen, dan ben je geslaagd.”

Maar dit was toch een unieke kans? Topclubs als Standard of Genk laten niet elk seizoen zoveel punten liggen. En clubs als Oostende en Zulte Waregem verkleinen de kloof met de G5...

“Wij wer- ken ook hard om die kloof kleiner te maken. Daarom willen we een CVBAstruct­uur op poten zetten: om extern kapitaal in de club te laten vloeien dat ons toelaat om verdere sportieve stappen te zetten. De oprichting van die vennootsch­ap is een tool om meer geld binnen te krijgen voor het stadion, maar ook om het sportieve budget verder op te krikken. Met wie of wanneer dat zal gebeuren, kan ik niet zeggen. We zitten nog in een voorbereid­ende fase. De eigenheid van de club mag zeker niet verloren gaan.”

Playoff 1 was niet gebudgette­erd, maar een miljoentje extra is toch altijd welkom?

“Het had een mooie meerwaarde kunnen zijn om mee te nemen naar volgend seizoen. Ik denk wel dat we dit seizoen aan klantenbin­ding hebben gedaan.

Tot ver buiten Mechelen zelfs, want zowat iedereen leek KV Playoff 1 wel te gunnen.

“Ook dat is iets om trots op te zijn. Vandaag heb ik zelfs nog felicitati­es ontvangen van een club van wie je het niet zou verwachten: Standard! Onze manier van werken wordt door alle andere clubs geapprecie­erd. Dat doet deugd. Iedereen ziet KV en zijn fans ook graag komen.”

In Playoff 2 zit KV in de meest aantrekkel­ijke van de twee poules. Een magere troost?

“Toch liever deze poule dan de andere. Twee keer tegen Standard, derby’s tegen Lierse en een verplaatsi­ng naar de Heizel ( tegen

Union, red.). Dat zijn toch ook interessan­te affiches? En als we de poule winnen, wordt de finale in één match op KV gespeeld. De sportieve inzet is trouwens dezelfde als in Play-off 1. Ook daarin zouden we meegespeel­d hebben voor het laatste Europese ticket.”

Krijg je de spelers daarmee nog gemotiveer­d?

“Ook in Play-off 2 willen we presteren. Morgenmidd­ag ( vandaag, red.) komen we allemaal samen op restaurant: spelers, staf en bestuur. Om hen nog eens te bedanken voor wat ze dit seizoen gepresteer­d hebben. De rest van de week krijgen ze tijd om de hoofdjes leeg te maken, zodat ze er volgende maandag opnieuw met volle moed tegenaan kunnen gaan.”

De voorzitter zit deze week niet stil.

“Nee, we gaan proberen om nog een paar jongens langer aan ons te binden. Het dossier Kolovos hopen we deze week te finalisere­n. Verder zijn we nog bezig met Bjelica en gaan we natuurlijk ook nog praten met onze trainer.”

Het is de bedoeling om deze kern samen te houden?

“Absoluut, vandaar dat we nu ook volop werk maken van die contractve­rlengingen. We weten dat sommige spelers zich in de kijker hebben gespeeld. We zullen dus zien wat er in de komende maanden op ons afkomt. Ook deze zomer willen we de uitgaande transfers beperken tot één of maximaal twee spelers. Een leegloop zal het sowieso niet worden.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Johan Timmermans klinkt strijdvaar­dig ondanks het mislopen van Playoff 1. “Het Het dossier Kolovos hopen we deze week alvast te finalisere­n.”
FOTO PHOTO NEWS Johan Timmermans klinkt strijdvaar­dig ondanks het mislopen van Playoff 1. “Het Het dossier Kolovos hopen we deze week alvast te finalisere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium