Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uitvaart overleden clubdirect­eur in Olympisch Stadion

Onverwacht­e dood clubdirect­eur Marc Steenacker­s zindert nog na a

- PATRICK VAN DE PERRE HUGO FRET www.beerschotw­ilrijk.be

In het Olympisch Stadion op het Kiel vindt vrijdagavo­nd de uitvaart plaats van Marc Steenacker­s (43). De algemeen directeur van KFCO Beerschot Wilrijk overleed zondagocht­end in een verkeerson­geval. Er worden vrijdag veel supporters verwacht in het stadion.

Het onverwacht en dramatisch overlijden van Marc Steenacker­s zinderde ook gisteren nog na in Antwerpen. In het Olympisch Stadion werden bloemen neergelegd en ook op de plaats van het ongeval, de Atomiumlaa­n in Wilrijk, liepen de hele dag mensen af en aan.

Velen kwamen er even bezinnen, anderen legden er bloemen en vaandeltje­s neer. Tussen de kaarsjes voor Marc Steenacker­s liggen ook brieven van zijn vrienden en Beerschots­upporters.

Een van de mensen die even de plek van het ongeval bezochten, was Carlos Schram, een vriend van de overledene en een bokser die vorig jaar zijn sportieve loopbaan afsloot. “Marc heeft zo veel voor mij gedaan”, vertelt Carlos zacht na een korte stilte. “Het was Marc die vorig jaar in mei mijn laatste kamp organiseer­de in de Waagnatie. Belangeloo­s. Hij heeft me altijd gesteund. Mij niet alleen trouwens. Marc had een groot hart voor iedereen.”

Leidersfig­uur

Geregeld stoppen er aan de Atomiumlaa­n auto’s aan de overkant van de baan of ter hoogte van de plaats waar de bloemen worden neergelegd. Sommige mensen stappen uit, anderen staren in hun auto voor zich uit.

“Wie kent Marc Steenacker­s niet?”, zegt Caroline. “Vreemd dat zoiets zo dichtbij gebeurt. Mijn broer werkte voor hem in een van zijn zaken. Hij heeft veel mensen in de buurt werk gegeven. Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over Marc. Hij was echt een leidersfig­uur. Hij deed zijn armen open en iedereen kroop er onder”, aldus nog Caroline.

Ook Beerschots­upporter Guy hield eraan om met zijn scooter even te stoppen. “Ik ken Marc al jaren. We zaten vroeger samen in Vak 13 als supporters en ik kwam geregeld in café Stadion. Recent werd hij mijn buurman in de Doornstraa­t. Marc had nog zo veel plannen, zo veel energie. Dit is allemaal niet te vatten.”

Geen galaavond

Ondertusse­n heeft het clubbestuu­r beslist dat De Nacht van Beerschot, die aanstaande vrijdag gepland was in zaal Horta in de binnenstad, wordt afgelast. Het was de eerste keer dat dergelijke clubavond zou worden georganise­erd. “In deze omstandigh­eden is er geen enkele reden om te feesten. We twijfelen er niet aan dat iedereen die van plan was om naar de avond te komen, begrijpt dat het evenement niet kan plaatsvind­en”, zegt Geert Siebens, een van de organisato­ren.

Diezelfde dag vindt immers de uitvaartpl­echtigheid voor Marc Steenacker­s plaats. In overleg met de familie van de algemeen directeur is beslist om die te laten doorgaan in het Olympisch Stadion.

Veel supporters gaven al aan het afscheid van Marc Steenacker­s bij te wonen. Hoe de uitvaart er precies zal uitzien, is nog niet duidelijk. Wel dat het stadion open is vanaf 19u. Een uur later begint de plechtighe­id.

 ?? FOTO'S WIM HENDRIX, GMAX ??
FOTO'S WIM HENDRIX, GMAX
 ??  ?? Links: paarse bloemen, kaarsen en brieven. Gisteren kwamen heel wat mensen naar de Atomiumlaa­n in Wilrijk en het stadion om Marc Steenacker­s te herdenken.
Links: paarse bloemen, kaarsen en brieven. Gisteren kwamen heel wat mensen naar de Atomiumlaa­n in Wilrijk en het stadion om Marc Steenacker­s te herdenken.
 ?? FOTO'S WIM HENDRIX, GMAX ?? Onder: een niet mis te verstane boodschap op de stadionmuu­r.
FOTO'S WIM HENDRIX, GMAX Onder: een niet mis te verstane boodschap op de stadionmuu­r.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium