Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opstaan en tonen wie Beerschot Wilrijk is”

Denis Prychynenk­o hoopt gitzwart weekend zo snel mogelijk te doen vergeten

- HUGO FRET

Een gitzwart weekend werd het voor Beerschot Wilrijk. Eerst de nederlaag tegen Deinze en dan het dodelijke ongeval van algemeen manager Marc Steenacker­s. Ook voor Denis Prnchynenk­o, die door de afwezighei­d van de geelgescho­rste Jimmy De Jonghe zijn plaats in verdedigin­g weer mocht innemen, werd het zo een basisplaat­s in mineur.

“Ik was blij dat ik weer mocht starten”, zegt Prnchynenk­o. “Dat is toch een blijk van vertrouwen. Iedereen hoopt en verwacht dat hij zal spelen. Zo moet je ook denken om je telkens optimaal te kunnen voorbereid­en op een wedstrijd. Ik wist trouwens pas zaterdag kort voor de match dat ik effectief zou starten. Tijdens de week kun je soms uit de trainingen opmaken of je al dan niet een kans maakt. Maar uiteindeli­jk is het toch altijd afwachten op de definitiev­e beslissing van de coach.”

Die kans kreeg de Oekraïense Duitser dus, maar ook hij kon de tweede nederlaag van het seizoen niet afwenden. Er zijn leukere manieren om opnieuw je opwachting te mogen maken in de basis. “De nederlaag is hard aangekomen. Al zeker omdat we niet verdienden om te verliezen. Maar in de loop van een seizoen maak je altijd zulke wedstrijde­n mee. En pas op, Deinze beschikt echt over een sterk elftal, het is een van de betere ploegen uit de reeks. Ze creëerden slechts één kans, maar die ging wel binnen. Als verdedi- ging hadden we daar efficiënte­r moeten optreden. We stonden niet echt goed. Na de rust was er nog één gevaarlijk schot tussen een bos van benen en dan die strafschop die Deinze cadeau kreeg. Met die beide pogingen wist onze doelman raad. Wij creeerden vooral na de rust meerdere kansen, maar het verlossend­e en verdiende doelpunt viel niet. Het is nu aan ons om lessen te trekken uit deze nederlaag en te tonen wie Beerschot Wilrijk is. We moeten opstaan als mannen en Seraing zondag de rekening presentere­n.”

Schorsinge­n

Makkelijk wordt het echter niet voor paars-wit om zich tegen de ploeg van ex-Rode Duivel Gill Swerts te herpakken. Tegen Deinze incasseerd­e Beerschot Wilrijk maar liefst vier gele kaarten. Zo zijn Hernan Losada, Jan Van den Bergh en Tom Pietermaat zondag allemaal geschorst. Toch panikeert Prychynenk­o niet.

“Dat mag geen probleem vormen. Onze kern beschikt over meer dan voldoende kwaliteit om die schorsinge­n op te vangen. Dit seizoen werd al meermaals bewezen dat die brede kwaliteits­volle kern een van onze grote troeven is. Zondag zullen we dat opnieuw bewijzen.”

 ?? TOM GOYVAERTS ?? Denis Prychynenk­o. Ook de centrale verdediger kon de nederlaag tegen Deinze niet voorkomen.
TOM GOYVAERTS Denis Prychynenk­o. Ook de centrale verdediger kon de nederlaag tegen Deinze niet voorkomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium