Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nog altijd kind aan huis bij Ber chem”

Cappellena­ar Stef Van den Heuvel keert na dit seizoen terug naar oude liefde

- (en)

Na omzwerving­en langs WoluweZave­ntem, Bornem en Cappellen keert Stef Van den Heuvel volgend seizoen terug naar Berchem. “De club zit onder mijn huid”, verklaart Van den Heuvel zijn keuze. “Ik ben er nog altijd kind aan huis.”

Op zijn vijfde tekende Van den Heuvel een aansluitin­gskaart bij Berchem. Tot zijn 22ste zou hij op het Rooi actief blijven. “Dan kreeg ik een aanbod van Woluwe-Zaventem om in tweede klasse aan de slag te gaan. Die kans wou ik niet laten liggen”, zegt Van den Heuvel. “Zo vaak krijg je als voetballer niet de kans om in tweede klasse aan de slag te gaan. Door financiële moeilijkhe­den en de degradatie werd het geen onverdeeld succes, maar ik ben toch blij dat ik de stap gezet heb. Na één seizoen vertrok ik naar Bornem en daar werd ik weggehaald door Cappellen. Ook vorig jaar was er al interesse van Berchem, maar ik had ondertusse­n al getekend bij Cappellen. De contacten met Berchem zijn altijd gebleven. Ik woon om de hoek, wat ook praktisch heel wat voordelen oplevert.”

Polyvalent­ie als troef

Doordat de meeste spelers uit de huidige kern van Berchem hun contract verlengden, beseft Van den Heuvel dat hij een basisplaat­s niet cadeau zal krijgen. “Berchem is een club met ambitie en dan is het logisch dat de concurrent­ie binnen de kern wat scherper is. Ik vind het een uitdaging om me te meten met de andere spelers. Mijn polyvalent­ie is dan een belangrijk­e troef. Ik kan heel de rechterfla­nk bestrijken en speelde in het verleden ook wel eens op de ‘tien’. Ik wil in de eerste plaats mijn steentje bijdragen om de club zo hoog mogelijk te laten eindigen. Mijn eigen positie is dan van ondergesch­ikt belang. Ik ben blij dat de club er financieel bovenop is en dat we ons volledig kunnen concentrer­en op het sportieve. Promoveren als het kan, maar niet ten koste van alles.”

Leuk detail: op de slotdag van dit seizoen trekt Van den Heuvel met Cappellen naar … Berchem. “Ik hoop dan tegen dan alle kaarten geschud zijn, zowel in de degradatie- als in de promotiest­rijd. We hebben nog zes wedstrijde­n om ons in veiligheid te spelen. Dat moet lukken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Stef Van den Heuvel. Volgend seizoen terug te zien in Berchemshi­rt.
FOTO TOM GOYVAERTS Stef Van den Heuvel. Volgend seizoen terug te zien in Berchemshi­rt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium