Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op mijn leeftijd moet ik gewoon aan spelen toekomen”

Olivier Vertommen (24) trekt na één s eizoen in Merksem naar SintLenaar­ts

- STIJN DRUANT

Weinig reden tot euforie bij City Pirates na het 11 gelijkspel tegen leider Turnhout. De titel lijkt definitief gaan vliegen. Door de vele schorsinge­n en blessures stond Olivier Vertommen voor het eerst sinds lang nog eens in de basis bij de Merksemnar­en. De middenveld­er wil echter meer aan spelen toekomen en trekt daarom na dit seizoen naar reeksgenoo­t SintLenaar­ts.

Drie jaar lang speelde Olivier Vertommen bij Zwarte Leeuw, maar de inwoner uit Deurne-Noord achtte vorig seizoen de tijd rijp om dichter bij huis aan de slag te gaan. En dus koos Vertommen voor een avontuur bij City Pirates. Geen onverdeeld succes, zo blijkt bijna een seizoen later. Door keuzes van de coach en een vervelde heupblessu­re in januari kwam Vertommen zelden aan spelen toe. Daarom koos de middenveld­er eieren voor zijn geld en trekt hij volgend seizoen naar Sint-Lenaarts.

“Het was echt beter voor mezelf dat ik wegging bij City Pirates. Ik ben 24 en dan wil je spelen. Voor ik naar Merksem kwam, was ik drie seizoenen basisspele­r bij Zwarte Leeuw. Dan is het vervelend als je plots niet meer zeker bent van je plaats. Bij Sint-Lenaarts had ik meteen goede gesprekken met de coach en de voorzitter. Ik voelde al snel veel vertrouwen en ze waren echt geïnteress­eerd in mij. Het gevoel zat zo ook bij mij onmiddelli­jk goed. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt. Ik ken de reeks en de club kent mijn kwaliteite­n. Bovendien doet Sint-Lenaarts altijd mee voor de prijzen. Toch heb ik geen spijt van mijn keuze voor City Pirates, het blijft een mooie club.”

Afgelopen weekend stond Vertommen nochtans in de basis bij geel-blauw. Al had hij dat vooral te danken aan de vele schorsinge­n en blessures bij de Merksemnar­en. “Het was leuk dat ik nog eens mocht starten. Je voelt toch dat dat niveau nog heel wat anders is dan trainen of bij de beloften spelen.”

Geschorst

Volgende week tegen Wellen zal Vertommen echter opnieuw langs de kant moeten toekijken. Tegen Turnhout pakte hij zijn derde gele kaart van het seizoen. “Het was een profession­ele fout, op zo’n moment denk je niet aan een derde gele kaart. Maar goed, het is wel een domper. Ook komend weekend zijn er nog veel afwezigen, misschien had ik opnieuw mijn kans gekregen.”

Titelrace gespeeld

Ook City Pirates kreeg zaterdag tegen leider Turnhout best veel kansen, maar het bleef wel op een 1-1 gelijkspel steken. De titelambit­ies lijken definitief over. “We misten te veel kansen of stuitten op een sterke doelman, die speelde echt een goede wedstrijd. We deden het nochtans zeker niet slecht. Het feit dat de voorzitter ons is komen felicitere­n in de kleedkamer, wil toch iets zeggen. Maar oké, de kloof blijft zeven punten. De race voor de titel is gespeeld. De top vier moeten we wel nog kunnen halen en dan spelen we de eind- ronde. Na ons seizoen zou dat zeker verdiend. Laat ons daar maar werk van proberen te maken.”

 ?? FOTO SMB ?? Olivier Vertommen. Na één seizoen bij City Pirates trekt hij straks de Merksemse deur alweer achter zich dicht.
FOTO SMB Olivier Vertommen. Na één seizoen bij City Pirates trekt hij straks de Merksemse deur alweer achter zich dicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium