Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verschil met Kortrijk was lange tijd niet zichtbaar”

Sasjacoach Alex Jacobs niet tevreden ondanks kwalificat­ie voor bekerfinal­e

- MICHEL DE CLERCQ

Pakt Sasja straks de zevende beker uit zijn clubgeschi­edenis? Op paasmaanda­g 17 april weten we het. Dan staan de Hobokenaar­s in Leuven tegenover landskampi­oen Bocholt. De halve finale in Kortrijk won Sasja zoals verwacht makkelijk met 2030. Al was van echte euforie geen sprake.

Vooral niet omdat Sasja in West-Vlaanderen zeker geen grootste wedstrijd speelde. Dat zag ook coach Alex Jacobs. “Wij haalden nooit ons beste niveau en moesten ruim twintig minuten de thuisploeg naast ons dulden. Het verschil tussen de kampioen in liga 1 en wijzelf was nauwelijks te merken. Kortrijk heeft een jonge ploeg die vrij en vrank handbalt en daar hadden wij het, zeker in de beginfase, knap lastig mee. De thuisploeg werd bovendien ook nog eens gesteund door 1200 enthousias­te supporters. Je zag toch dat sommige spelers bij ons het daar moeilijk mee hadden en ze zenuwachti­g begonnen te spelen.”

Vooraf was het de bedoeling van Jacobs om zo snel mogelijk een grote kloof te slaan, zodat de wedstrijd snel gespeeld zou zijn. Dat plan viel door het enthousias­me van de Kortrijkza­nen in duigen. Jacobs: “Maar in de tweede helft waren de West-Vlamingen duidelijk moegestred­en en lieten ze het fysiek totaal afweten. Wij speelden heel wat rustiger en hadden bij 11-17 de wedstrijd onder con- trole. Zo kregen ook onze bankzitter­s heel wat speelminut­en, een kans die ze met beide handen hebben gegrepen. De ervaring die onze wisselspel­ers zaterdag opdeden, zal de volgende weken zeker nog nuttig zijn. Met de bekerfinal­e op 17 april tegen landskampi­oen Bocholt en play-off 2, die vol- gend weekend van start gaat, staan we nog voor een loodzwaar programma.”

Derby

Die play-offs start Sasja komende zondag om 15.00u in sporthal Sorghvlied­t met een thuismatch tegen de buren uit Olse Merksem. “Het mag dan nog maar de eerste match zijn van de play-offs, het is wel meteen een hele belangrijk­e”, gaat Jacobs verder. “In plaats van even van onze bekerprest­atie te genieten, gaan de kopjes volledig naar de derby. Er staat al meteen veel op het spel.”

 ?? FOTO VDB ?? Jasper Roelants (links) en Sergio Rola (21) versperren Tore Devos van Apolloon Kortrijk te weg. Sasja plaatste zich in WestVlaand­eren al bij al makkelijk voor de finale van de Beker van België.
FOTO VDB Jasper Roelants (links) en Sergio Rola (21) versperren Tore Devos van Apolloon Kortrijk te weg. Sasja plaatste zich in WestVlaand­eren al bij al makkelijk voor de finale van de Beker van België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium