Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp moet snel zijn voor nieuwe tribune

Stad heeft nog geen bouwvergun­ning ontvangen van kersvers kampioen

- PATRICK VAN DE PERRE

Antwerp zal nog flink de handen uit de mouwen moeten steken als het tegen het begin van de nieuwe competitie een nieuwe Tribune I op de Bosuil wil hebben. Na het indienen van een bouwvergun­ning duurt het nog minstens negentig dagen voor de werken kunnen beginnen.

De CEO van kersvers kampioen R. Antwerp FC, Patrick Decuyper, kondigde dinsdag in uw krant aan dat hij tegen de start van de nieuwe voetbalcom­petitie in de Jupiler Pro League, eind juli, Tribune I volledig wil vervangen door een nieuwbouw.

Maar voor zover bekend is er bij de stad Antwerpen nog geen bouwvergun­ning aangevraag­d. En dat betekent dat het wel heel krap wordt om de nieuwbouw op de Bosuil tijdig klaar te krijgen. “We zullen de club helpen waar het kan en zijn bereid om hen een bouwvergun­ning te verlenen voor een nieuwe tribune. Maar uiteraard zijn wij gebonden aan regels en daar kunnen we niet van afwijken”, zegt Antwerps schepen van Ruimtelijk­e Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

Concreet betekent dit dat de bouwvergun­ning correct moet worden aangevraag­d en dat Antwerp daarna minstens negentig dagen moet wachten voor de werken kunnen starten.

In die periode wordt er een openbaar onderzoek uitgevoerd en kunnen buurtbewon­ers even- tueel bezwaar aantekenen tegen de plannen. In het beste geval zou de Great Old dus ten vroegste in de helft van juni kunnen starten met de sloop en de nieuwbouw van de tribune.

“Alles aan doen”

“Zolang de club geen bouwvergun­ning indient, kan de stad niets ondernemen. In dit dossier zal het zaak zijn om nauw samen te werken om het tijdig klaar te krijgen. Maar nogmaals, de stad moet de voorschrif­ten en wetten naleven en kan daar niet van afwijken”, aldus de schepen.

Op de Bosuil worden de plannen voor een nieuwe tribune opnieuw bevestigd. Of er voldoende tijd is om dit te verwezenli­jken tegen de nieuwe competitie blijft in het midden. “We zullen er in ieder geval alles aan doen om dit dossier klaar te krijgen”, zegt de woordvoerd­er van de kersverse promovendu­s, Thomas Slembrouck.

ROB VAN DE VELDE Antwerps schepen van Ruimtelijk­e Ordening “We willen Antwerp graag helpen, maar we moeten wel de regels naleven.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Supporters in Tribune I vieren de titel van Antwerp. Tegen de start van volgend seizoen wil de club die tribune vervangen door een nieuwbouw.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Supporters in Tribune I vieren de titel van Antwerp. Tegen de start van volgend seizoen wil de club die tribune vervangen door een nieuwbouw.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium