Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Justitie verkoopt junkie oplawaai

-

Een junkie uit Antwerpen heeft in beroep drie jaar effectief gekregen voor een reeks geweldsdel­icten in het voorjaar van 2016. Een forse strafverzw­aring: in eerste aanleg kreeg Sebastian C. (28) maar twee jaar cel met uitstel.

De drugsversl­aafde Sebastian C. leek afgelopen zomer goed weg te komen. De rechtbank van eerste aanleg veroordeel­de hem tot twee jaar cel met uitstel. Nochtans waren de feiten ernstig: C. gaf een lukrake passant een kopstoot en viel twee sociale werkers aan.

Het openbaar ministerie vond een voorwaarde­lijke straf te mild en trok naar het hof van beroep. Daar kreeg C. gisteren een oplawaai: drie jaar effectieve gevangenis­straf. Het hof haalde scherp uit naar de junkie: “Al sinds zijn 16 jaar komt C. in aanraking met justitie. Meermaals belandde hij in een instelling om af te kicken, maar steeds zonder resultaat. Uit niets blijkt dat zijn gedrag in de toekomst zal verbeteren.”

Trap in geslachtsd­elen

De zaak draait rond een reeks geweldsdel­icten in het voorjaar van 2016. Op 9 maart zocht C. op de De Keyserlei ruzie met een toevallige passant. Hij gaf het slachtoffe­r, een 65-jarige man, uit het niets een duw. En toen de twee daarop neus aan neus kwamen te staan, moest het slachtoffe­r ook nog eens een kopstoot incasseren.

Ruim een maand later, op 21 april, maakte C. het opnieuw te bont. In Kamiano, een opvangcent­rum voor daklozen in Antwerpen, kreeg hij het aan de stok met zijn begeleidst­er. Hij wrong haar pols om en greep haar bij de bovenarm. Tegelijker­tijd schold hij haar uit. Een collega die tussenkwam, kreeg een slag in de maag, werd tweemaal geduwd en kreeg daarna nog een trap in de geslachtsd­elen. In het opvangcent­rum vernielde C. daarna een bankje en een bureaumeub­el.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium