Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Graag weer reeks hoger spelen”

- (stdr)

Na de gemakkelij­ke 15 zege in Zwijndrech­t is de titelkoort­s bij Ternesse weer wat gestegen. Lucas Stevens, die nog eens in de basis startte, zorgde voor het openingsdo­elpunt.

“We hebben een sterke kern, met erg veel spelers die het waard zijn om in de basis te staan”, zegt Stevens. “Ik was erg blij dat ik nog eens mocht starten en dat ik kon scoren. Het deed deugd, zeker omdat we een goede wedstrijd speelden. Nu hoop ik de lijn te kunnen doortrekke­n, ik voel me nog steeds basisspele­r.”

Vier wedstrijde­n voor het einde van de competitie lijkt Ternesse haast niet meer van de titel te kunnen worden gehouden. “We moeten nog drie keer winnen, maar om zeker te zijn pakken we best tien op twaalf. Anders zou het in theorie nog kunnen uitdraaien op testwedstr­ijden met Herentals. Het worden spannende weken. Het zou een domper zijn als we de titel nog missen. We staan maar drie punten voor, we zullen dus tot het gaatje moeten gaan en in de flow moeten blijven. We hebben de voorbije weken enkele keren de kans laten liggen om de kloof uit te diepen, maar iedereen kijkt er echt naar uit om kampioen te worden. Een reeks hogerop gaan spelen zou geweldig zijn, ook voor mij”, zegt de 25-jarige aanvaller.

“Ik speelde er al als jonge twintiger met Sint-Lenaarts. Ik ga er alles aan doen om er nog eens te staan, want het is een plezante reeks. Ik wil bij Ternesse blijven. Deze groep kameraden heeft ervaring, talent en de juiste spirit. Het is een ploeg om op te bouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium