Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu moet er al heel v eel gebeuren”

-

Dankzij een knappe 20 overwinnin­g tegen titelkandi­daat Wijnegem is Lint zo goed als zeker van het behoud in tweede provincial­e A. Beide doelpunten werden zondag door Ian Borgenon gescoord.

“Met deze overwinnin­g zetten we opnieuw een serieuze stap richting een verlengd verblijf in tweede”, zegt Borgenon.

“Mathematis­ch kunnen we nog altijd degraderen, maar dan moet er toch al heel veel gebeuren. Ik denk dat we nog drie, maximaal zes punten nodig zullen hebben. Al gaan de ploegen onder ons plots niet alles winnen. Volgens mij moeten we ons niet te veel zorgen meer maken.”

Borgenon scoorde dit seizoen al acht keer.

“Ik word uitgespeel­d op de linkerflan­k, waar ik mijn snelheid als voornaamst­e wapen het best kan benutten. Ook zondag lukte dat, in de omschakeli­ng kwamen we er meermaals gevaarlijk uit. Zo kon ik ook tweemaal scoren. Het speelde in onze kaart dat Wijnegem moest komen.”

“Tegen zulke ploegen zijn we op ons best. We hebben geprofitee­rd van de fouten die zij maakten. Hoewel zij het meeste balbezit hadden, creëerden ze weinig kansen. Niel De Booij, onze doelman, had weinig werk op te knappen. Die twee doelpunten en de zege zijn voor hem. Hij komt van Wijnegem en we lagen er met de hele ploeg op gebrand om voor Niel de drie punten thuis te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium